Paasvuur bij Muldershuis niet de grootste

tn_dsc01441EIBERGEN – Het heeft bij de bevolking, de politiek en de horeca van Eibergen heel wat losgemaakt: de verplaatsing van het grote paasvuur. De boake bij het Muldershuis moet de grootste worden van Eibergen maar op dit moment is er elders – aan de Slotmansweg – een grotere boake te vinden. De stapel op het akkerland van de familie Leerink groeit met de dag en is op dit moment de grootste van Eibergen. Maar hoe kan dat eigenlijk?

Is er op dit moment een wedstrijd gaande: Wie bouwt het grootste paasvuur van Eibergen? Of dumpt de gemeente Berkelland daar stiekem het snoeiafval? Volgens Henk Leerink is het paasvuur bij de watertoren al meer dan twintig jaar een traditie. Hoe we aan al dat hout komen? We snoeien zelf veel en ook Jimmy Kemink komt regelmatig wat brengen. Het is een traditie die we graag in ere willen houden.”

De stapel is volgens de Eibergse boer bijna elk jaar zo groot. Leerink: ”Tijdens pasen zitten er mensen in onze vakantieboerderij, die kunnen dan mooi genieten van het paasvuur. Nieuwsuitberkelland.nl gaat – voordat de paasvuren worden aangestoken – kijken wie de grootste heeft gebouwd in Eibergen. We blijven het volgen!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2574]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven