Nog plaatsen vrij bij Ouder- en kindgym

EIBERGEN – Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij de lessen ouder- en kindgymnastiek van gymnastiekvereniging Odival uit Eibergen. Één van de vele doelgroepen binnen Odival is de doelgroep peuters van 2 en 3 jaar. Het is een hele bijzondere doelgroep, want deze peuters hebben hun eigen ontwikkelingskenmerken en vragen een aanpak die daarop dient te worden aangepast. Odival kiest ervoor om deze lessen altijd in het bijzijn van de ouder te geven.

Tijdens de gymles komt het kind in aanraking met klein materiaal, zoals ballen, waarbij de fijne motoriek wordt gestimuleerd. Daarnaast komt de grove motoriek aan de orde door peuters op groot materiaal of toestellen te laten bewegen. Er wordt tijdens de les gebruik gemaakt van combinaties van alle in de gymzaal aanwezige materialen die uitnodigen tot klimmen, klauteren, springen, hangen, rollen en balanceren. In les wordt vaak gewerkt met muziek, zang en dansvormen.

In alle delen van de les speelt men als ouder een begeleidende, stimulerende en ondersteunende rol. Belangstellenden kunnen gerust eens komen kijken op woensdagmorgen in de Pickerhal. De lessen zijn van 09.00 uur tot 09.45 uur en van 10.00 tot 10.45 uur en staan onder leiding van Ivonne Rooks-Mom. U kunt samen met uw kind, zonder verplichtingen, twee keer meedoen. Daarna kan besloten worden de lessen te vervolgen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven