Politie waarschuwt voor slinkse dieven

BORCULO – De politie in de regio waarschuwt wederom voor diefstal op straat door middel van een babbeltruc. Via smoezen bieden dieven oudere mensen sieraden aan. Zij zien dan ongemerkt kans om de sieraden van de gedupeerden te stelen. De afgelopen maanden zijn er bij de politie zo’n tien meldingen binnengekomen van deze diefstallen in Didam en ‘s-Heerenberg. Meestal zijn oudere mensen het slachtoffer.

Vaak is er sprake van meerdere daders en worden mensen op straat aangesproken door inzittenden van een auto. Een veel gebruikte smoes is dat men de weg vraagt. Als dank voor de aanwijzingen worden er sieraden aangeboden. Op slinkse wijze weet men op dat moment de sieraden van het slachtoffer afhandig te maken.

De politie waarschuwt voor dergelijke slinkse diefstallen. Op uiteenlopende manieren weten dieven iedere keer weer hun slag te slaan. De politie roept mensen op alert te zijn als zij op straat worden aangesproken door een onbekende.

Bent u slachtoffer geworden van dit soort diefstal? Onthoud goed hoe de dader eruit zag en geef dit meteen door aan de politie.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven