RGV Ruurlo is door naar Districtsfinale

RUURLO – Op 10 maart werd de Regiofinale Acrogym D/E gehouden en RGV Ruurlo deed hier met 5 teams aan mee. Door een blessure waren Yasmin Fisser en Kim Boekelder voor deze Regiofinale uitgeschakeld, maar waren ze wel aanwezig om hun teamgenootjes aan te moedigen.

De teams voor RGV Ruurlo waren: Lynn Lieven, Jet Beuzel & Inge Stapelbroek (Damesgroep E-Senior), Fabienne Eggink & Zita van Poelwijk (Damesgroep E-senior), Maud Dimmendaal, Nikky Langwerden & Lotte Olthof (Damesgroep E-Junior), Michelle van der Horst & Nicole Klinkhamer (Damespaar E-Junior) en Lauren Stegeman & Nine Kok (Damespaar E-Junior). Alle teams hebben zeer goed gepresteerd.

De eerste oefening van RGV Ruurlo kwam van Fabienne en Zita. Zij hebben deze wedstrijd goed gedraaid en met een totaalscore van 22,966 zijn deze dames 18e geworden. Dat is een  goede prestatie, want het niveau van hun categorie was heel erg hoog. Lynn, Jet en Inge waren als tweede aan de beurt, ondanks wat schoonheidsfouten in de choreografie hebben deze dames met een totaalscore van 25.466 hun vorm vast gehouden. Met 0.067 verschil met de nummer 1 zijn Lynn, Jet en Inge tweede geworden en hebben hiermee een plaats verdiend voor de Districtsfinale.

Hierna was het E-junioren Trio aan de beurt. Maud, Nikky en Lotte presteerden heel erg goed. Ze hebben een super oefening laten zien en dit werd door de jury beloond met  het hoogste cijfer voor de dames tot nu toe, namelijk een 23,900. Door dit cijfer zijn ze op een hele nette 9e plaats geëindigd. Michelle en Nicole waren het eerste E-junioren duo wat aan de beurt was voor RGV Ruurlo. Met een nette choreografie ging artistiek de oefening erg goed. Helaas was er een val in een element te betreuren en dit is te zien in de uitslag. Met een score van 22.366 zijn de dames 9e geworden.

Als laatste team voor RGV Ruurlo kwamen Lauren en Nine aan de beurt en deze meiden hebben de beste oefening gedraaid tot nu toe. Met het hoogste technische cijfer van de dag (8,233) zijn deze dames geëindigd op een hele mooie 3e plaats met een puntentotaal van 24,999. Lauren en Nine zijn met deze podiumplaats zeker van een plekje in de Districtsfinale.

Tijdens de Districtsfinale in Kampen op 31 maart, zullen voor RGV Ruurlo Lynn, Jet en Inge en Lauren en Nine strijden om een plek te verdienen in de landelijke halve finale. In de Districtsfinale zullen de beste teams van Overijssel en Gelderland in actie komen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven