Spannende finale Etikon Grand Dutch

HAARLO – De vijfde editie van de Etikon Grand Dutch is een spannende aangelegeheid geworden. De prijzen 1 t.m. 6 werden pas in het laatste partijen verdeeld. Het gevecht om het kampioenschap tussen Henri Tilleman en Dave Christiani werd pas beslist in het afsluitende libre. Beide spelers begonnen aan de laatste partij met twee remises en één gewonnen partij. Christiani begon en sloot de eerste beurt af met 400 caramboles. In de nabeurt kwam de Drontenaar niet verder dan twee caramboles en was de man uit Zuid Limburg Nederlands kampioen.

Zijn enige reactie die hij kon uitbrengen was er één van “ja ik heb hem, ik ben er nog beduusd van”. De strijd om het brons moest komen uit het anker kader 71/2 gespeeld door Raymund Swertz en Michel van Silfhout. Swertz begon en maakte zijn partij in de eerste beurt uit. In de nabeurt kwam zijn tegenstander niet verder dan acht caramboles en ging het brons naar de Noord Limburger. De strijd om de vijfde en zesde plaats werd uiteindelijk in de laatste partij beslist door een overwinning van Jean-Paul de Bruijn in het anker kader 71/2.

Zaterdag was al bekend, dat Rene Tull plek zeven zou gaan innemen door een beslissende 6-0 voorsprong op Koen Workel, die net als vorig jaar laatste is geworden. “Het was een fantastische vijfkamp met topsport van de bovenste plank”, aldus toernooidirecteur Bennie Deegens”. “Vier en twintig keer werd een partij in de eerste beurt uitgemaakt en Henri Tilleman verbeterde en passant ook nog zijn geprolongeerde serie in het 47/2 met bijna honderd punten en bracht het op 991 caramboles”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven