Spanning halve finale Etikon Grand Dutch

HAARLO – In Haarlo is vrijdag een begin gemaakt met de halve finale van het Etikon Grand Dutch. De strijd om plaatsing voor de finale gaat tussen Dave Christiani en Raymund Swertz en tussen Henri Tilleman en Michel van Silfhout. Na drie van de vijf gespeelde partijen gaan Christiani en Van Silfhout met respectievelijk 6-4 en 4-2 aan de leiding. Christiani won het bandstoten en speelde remise in zowel het anker kader 47/2 als het libre. Beide spelers maakten in de eerste beurt 250 en 400 caramboles.

Met deze uitslag kwam het totaal aantal van wedstrijden die in de eerste beurt werden uitgespeeld op 22. Een unicum, maar tevens het bewijs van het hoge niveau van deze vijfkamp. Tilleman begon met een zege in het 71/2, maar de Drontenaar moest in de andere twee spelsoorten, het driebanden en het 47/2, toch zijn meerdere erkennen in de man uit Dieren, Michel van Silfhout.

In de halve finale voor de plaatsen 5 t.m. 8, staat na drie ronden de onttroonde titelverdediger Jean-Paul de Bruijn op een 4-2 tegen René Tull en René Luijsterburg plaatste zich al door een 6-0 voorsprong te nemen op Koen Workel. De finale partijen beginnen zaterdag om 10:00 uur met drie partijen gevolgd door twee partijen op zondag. Dan beginnen de wedstrijden om 11:00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven