Spontane hondenpoep actie in Eibergen!

EIBERGEN – Hondenpoep, wie ergert zich er niet aan in Berkelland. Het probleem is bij de burgers ergenis nummer één. Zo ook bij Iris ter Mors en Pien Muller (beiden 10 jaar). Tussen de Fabrieksstraat en de Looierij in Eibergen (wijk de Bleek) is een mooie groen strook. Helaas zien vele hondenbezitters dit als een perfecte uitlaat plaats om hun hond te laten poepen. Iris en Pien vonden dat ze hier iets aan moesten doen.

Want zeggen ze: ”Als we daar spelen stinkt het daar enorm naar hondendrollen en het is nog niet eens zomer. En als we met de bal spelen, dan is het maar even en dan rolt hij door de hondenpoep.” Daarop hebben ze spontaan de kwast gepakt en zijn ze aan de slag gegaan om alle hondenbezitters duidelijk te maken dat ze de hondenpoep moeten opruimen (zie foto’s). Ze hopen dat de actie helpt en dat ‘de baasjes’ vanaf nu de poep wel opruimen.

”En een klein rekensommetje voor ‘de gemeente kas’, stel dat de dorpswacht ze had bekeurd, er liggen veertig drollen op dat kleine stukje en dat keer 100,-, ach was leuk geweest voor ‘de kas”, grapt moeder Evelien Muller.

Waar is er nog meer overlast door hondenpoep? Wij horen het graag, mail naar [email protected]!

[nggallery id=2559]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven