Tilleman en Swertz zeker van halve finale

HAARLO – Henri Tilleman en Raymund Swertz, zijn met nog één ronde te gaan, zeker van plaatsing voor de halve finale van het Etikon Grand Dutch op vrijdag voor de plaatsen 1 tot en met 4. Tilleman nam na drie ronden tegen René Tull een beslissende 6-0 voorsprong en verzekerde zich daardoor tevens van de eerste plaats. De Limburger Swertz, die na twee gespeelde wedstrijden ongeslagen aan zijn wedstrijd tegen titel verdediger Jean-Paul de Bruijn begon had aan één partij punt voldoende om zich van een plaats in de halve finale te verzekeren.

Na drie gespeelde wedstrijden stond het 3-3, waardoor hij zich plaatste als de nummer één van groep B, maar wie zich hier als tweede gaat plaatsen is nog de grote vraag. Het gaat hier tussen De Bruijn en Michel van Silfhout. Zelf staat Van Silfhout op een beslissende voorsprong tegen Koen Workel uit Goor, maar hij is alleen maar gebaat bij verlies of remise van De Bruijn tegen Swertz. Wie Tilleman gaat volgen als de nummer twee van groep A wordt beslist in een directe confrontatie tussen Dave Christiani en René Luijsterburg. Luijsterburg kan zich alleen maar plaatsen bij winst op de Zuid Limburger die vooraf als één van de favorieten werd beschouwd.

Na vier ronden staat het nog steeds gelijk, 4-4. De halve finales worden vrijdag gespeeld en beginnen rond 10:30 uur direct na de officiële opening van zowel het Etikon Grand Dutch als de Masters Biljart Artistiek. Tijdens dit NK verbeterde Henri Tilleman zijn “Geprolongeerde serie 47/2” dat hij in Frankrijk had gebracht op 898 caramboles. Afgelopen zondag in Hoogeveen tijdens de finale van het EK Classics Teams maakte hij in de eerste beurt de partij uit met 300 caramboles en in Haarlo deed hij hetzelfde met twee maal 250 caramboles.

In zijn derde partij donderdag stokte de produktie machine bij 191 caramboles, waarmee het totaal voor de Drontenaar  op 991 caramboles kwam.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven