Traumahelikopter ingezet bij reanimatie

tn_dsc01547EIBERGEN – Inwoners van Eibergen keken donderdagmorgen verbaasd op toen er een traumahelikopter boven Eibergen vloog. De heli werd ingezet tijdens een reanimatie van een baby aan de Wenneker. De helikopter landde in een weiland ter hoogte van de Rekkenseweg, de artsen konden op deze manier snel bij het incident komen. De ’toeters en bellen’ trok veel bekijks, veel mensen stonden met open mond te kijken naar de hulpdiensten.

Volgens buurtbewoners was er bij de baby – na een bevalling – geen ademhaling. Daarom werd er groot alarm geslagen om het leven van het kind te redden. Moeder en kind zijn afgevoerd naar het ziekenhuis in Enschede. Op dit moment is het onduidelijk hoe het gaat met beiden.

De weg werd door de politie afgezet. Rond 10.30 uur werd de heli opgeroepen om te assisteren bij het reanimeren. Naast de helikoper werden er ook drie ambulances ingezet. De politie wil verder geen uitspraken doen over het gebeuren in verband met de privacy van de familie.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2586]

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=2587]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven