Twee keer goud voor Odival acroteams

Door Redactie op 11-03-2012

EIBERGEN – Afgelopen zaterdag 10 maart vonden in Hattem de Acrogym Gelderse Kampioenschappen plaats op het D/E niveau. Voor Odival streden vijf teams voor een plek in de districtsfinale. Het E-senioren damestrio, Marisa Hasselo, Dyenna Forkink en Nina Terbraak, beet voor Odival de spits af. De dames moesten al vroeg aanwezig zijn om in het eerste wedstrijdblok hun oefening te tonen.

Door de spanning lieten de dames wel wat liggen en ging de oefening iets minder dan de vorige wedstrijden. Technisch werden ze beoordeeld met een 6,533. Voor de dans kregen ze 6,6 en hierbij de 10 punten voor de moeilijkheid bij opgeteld, resulteerde in het eindcijfer van 23,133 punten. Ze eindigden hiermee op een zeventiende plek in het klassement. Het E-junioren damespaar, Dewi Besselink en Cicely Bulee, stonden eerste reserve voor deze regiofinale. Doordat een team was uitgevallen mochten ze uiteindelijk toch deelnemen en hebben laten zien dat ze echt op deze finale thuis hoorden.

Ze hebben hun oefening nog meer verbeterd ten opzichte van de plaatsingswedstrijden en mogen zeer trots zijn op de behaalde resultaten. Hun technische cijfer kwam uit op een 7,4, artistiek werden ze beoordeeld met een 7, maar later werd dit cijfer, vanwege een telfout, bijgesteld naar een 6,733. Ondanks de aanpassing kwamen ze uit op het nette eindcijfer van 24,133 punten. Later op de dag was het de beurt aan het E-junioren paar, Jort Kruidenier en Luuk Vervelde.

De mannen hadden er veel zin in, daar ze de vorige wedstrijd niet mee hadden kunnen doen. De eerste klanken van de stoere muziek galmt uit de boxen en de oefening kan beginnen. Technisch ging het iets minder dan bij de plaatsingswedstrijd, maar hun dans straalde veel meer synchroniteit uit. Het technische cijfer kwam uit op een 6,8, de dans kreeg 6,633 punten. Hun moeilijkheid werd beoordeeld met 9,6 punten wat het nette eindcijfer opleverde van 23,033 punten.

Nu was het wachten op wat de tegenstanders zouden doen. Deze draaiden een hele nette oefening, maar kwamen toch net iets lager uit dan Jort en Luuk. Het resultaat, een prachtige gouden plak en de mannen mogen zich een jaar lang Gelders Kampioen noemen. Als laatste team van de ochtendwedstrijd mocht het E-junioren damespaar, Cato Vervelde en Colet Bomers, hun oefening laten zien. Ze waren erg zenuwachtig, want ze hadden zich als tweede geplaatst voor de finale en zeker kans op een medaille. De oefening werd technisch zeer netjes uitgevoerd en werd beoordeeld met het hoge cijfer van een 7,866.

Voor de dans kregen de dames een 7,333. De moeilijkheid hier weer bij opgeteld resulteerde in het hoge eindcijfer van 25,199 punten. Doordat er wel een foutje werd gemaakt in de handstand dachten de dames dat ze geen kans meer hadden op een medaille. Maar niets was minder waar en Cato en Colet werden Gelders Kampioen en namen de gouden plak mee naar huis. Als laatste team voor Odival was het de beurt aan het D damestrio, Yoni Wolters, Isa Verdaasdonk en Julia Wolters. De vorige plaatsingswedstrijd waren de dames op een knappe derde plek geëindigd. Deze wedstrijd gierden de zenuwen door het lijf, maar de dames hebben, ondanks deze zenuwen, een hele nette oefening neergezet. Technisch hebben ze zich weer verbeterd en kregen hiervoor een 7.

De dans werd beoordeeld met een 7,666. Ze hadden helaas één element te kort aangehouden, waardoor ze een aftrek kregen van 0,3. Hiermee kwam het totale cijfer uit op een 24,366. Na lang wachten bleek dat de dames met dit cijfer op een knappe zevende plaats zijn geëindigd. Met deze mooie uitslagen zijn de drie teams van Odival, Cato en Colet, Jort en Luuk en Yoni, Isa en Julia doorgestroomd naar de districtsfinale op 31 maart te Kampen.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->