Uitstekende start bij Etikon Grand Dutch

HAARLO – Henri Tilleman en Koen Workel zijn het Etikon Grand Dutch in Haarlo uitstekend begonnen. Beide spelers wonnen hun eerste wedstrijden op overtuigende wijze. Tilleman won in één beurt zowel het libre als het 47/2 van René Luijsterburg en won ook het driebanden in 48 beurten van de man uit Oudenbosch. Het 71/2 werd dinsdagavond ook een prooi voor de Etikon speler. Met 200-14 in twee beurten was hij opnieuw veel te sterk.

Noord Limburger Raymund Swertz had in het 47/2 en libre geen enkele moeite met Koen Workel. Hij won beide wedstrijden met onder andere een serie van 226 caramboles in nde eerste beurt van het 47/2 en een serie van 400 in de derde beurt bij het libre. Het 71/2 had wel een spannend verloop en werd uiteindelijk beslist met series van 78 en 20 caramboles in de zesde en zevende beurt. Het bandstote werd voor beide spelers een lijdensweg. Uiteindelijk won Swertz met 40-24 in 62 beurten.

Dave Christiani, één van de favorieten, begon voor zijn doen in het bandstoten stroef, maar had het geluk dat ook zijn tegenstander, René Tul, niet los kon komen. De winst ging na 13 beurten naar de Zuid Limburger. Het 71/2 en het libre leverde tussen deze beide spelers een spannende confrontatie op, die in een terechte remise eindigde. Christiani plaatste zich definitief voor de winnaarsronde dankzij een 250-27 overwinning in het 71/2 en stuit daar op Tilleman. De andere wedstrijd woensdag in Groep A gaat tussen René Luijsterburg en René Tul.

De confrontatie tussen de twee spelers die uitkomen voor het Haarlose Etikon en Your Event Live, begon voor Michel van Silfhout prima. Hij versloeg Jean-Paul de Bruijn in het 71/2 in vier beurten met 200-55. De driebanden wedstrijd werd daarna door de Zeeuw ruim met 40-16 gewonnen en hij won daarna met één carambole verschil het bandstoten door een serie van 43 caramboles in de dertiende beurt.

Wie zich hier plaatst voor de confrontatie met Swertz op woensdag wordt pas in de laatste wedstrijd, het libre, beslist. Van Silfhout trok namelijk de stand door een 250-49 overwinning in het 47/2 weer gelijk door series van 127 en 123 caramboles.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven