Uitstekende start bij Etikon Grand Dutch

Door Redactie op 21-03-2012

HAARLO – Henri Tilleman en Koen Workel zijn het Etikon Grand Dutch in Haarlo uitstekend begonnen. Beide spelers wonnen hun eerste wedstrijden op overtuigende wijze. Tilleman won in één beurt zowel het libre als het 47/2 van René Luijsterburg en won ook het driebanden in 48 beurten van de man uit Oudenbosch. Het 71/2 werd dinsdagavond ook een prooi voor de Etikon speler. Met 200-14 in twee beurten was hij opnieuw veel te sterk.

Noord Limburger Raymund Swertz had in het 47/2 en libre geen enkele moeite met Koen Workel. Hij won beide wedstrijden met onder andere een serie van 226 caramboles in nde eerste beurt van het 47/2 en een serie van 400 in de derde beurt bij het libre. Het 71/2 had wel een spannend verloop en werd uiteindelijk beslist met series van 78 en 20 caramboles in de zesde en zevende beurt. Het bandstote werd voor beide spelers een lijdensweg. Uiteindelijk won Swertz met 40-24 in 62 beurten.

Dave Christiani, één van de favorieten, begon voor zijn doen in het bandstoten stroef, maar had het geluk dat ook zijn tegenstander, René Tul, niet los kon komen. De winst ging na 13 beurten naar de Zuid Limburger. Het 71/2 en het libre leverde tussen deze beide spelers een spannende confrontatie op, die in een terechte remise eindigde. Christiani plaatste zich definitief voor de winnaarsronde dankzij een 250-27 overwinning in het 71/2 en stuit daar op Tilleman. De andere wedstrijd woensdag in Groep A gaat tussen René Luijsterburg en René Tul.

De confrontatie tussen de twee spelers die uitkomen voor het Haarlose Etikon en Your Event Live, begon voor Michel van Silfhout prima. Hij versloeg Jean-Paul de Bruijn in het 71/2 in vier beurten met 200-55. De driebanden wedstrijd werd daarna door de Zeeuw ruim met 40-16 gewonnen en hij won daarna met één carambole verschil het bandstoten door een serie van 43 caramboles in de dertiende beurt.

Wie zich hier plaatst voor de confrontatie met Swertz op woensdag wordt pas in de laatste wedstrijd, het libre, beslist. Van Silfhout trok namelijk de stand door een 250-49 overwinning in het 47/2 weer gelijk door series van 127 en 123 caramboles.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->