Verlies voor zaalvoetballers FC Eibergen

Door Redactie op 07-03-2012

EIBERGEN – In Arnhem begon ESA 2 aanvallend aan deze wedstrijd in de hoofdklasse G en Eibergen liet zich inzakken. Waar de thuisclub vooral gevaarlijk was met schoten van afstand, waren de bezoekers in de counter dichtbij een doelpunt. Stein Vrieze faalde oog in oog met de keeper na een mooi actie en ook Jurre van Ruth wist de keeper niet te passeren. Na een kwartier was het wel raak. Jacco Roerdink schoot een vrije trap van net over de middellijn keihard in de rechterbovenhoek, 0-1. Enkele minuten voor rust rondde eveneens Roerdink beheerst af nadat hij de bal onderschepte, 0-2. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon met hetzelfde beeld. De Arnhemmers bleven het proberen. Maar de bezoekers scoorden 0-3 via Vrieze, na een mooie steekpass van Anton Wolterink. Niet veel later zette ESA de 1-3 op het scorebord, door een schot met het nodige geluk van richting te veranderen. Aan de andere kant kon Vrieze geheel vrijstaand de bal binnen volleren, maar hij mikte te hoog. Er leek verder niets aan de hand voor de gasten, maar het slordige spel werd vanaf dat moment afgestraft. ESA rook zijn kans en liet zien goed te kunnen combineren. Kort na elkaar vielen twee doelpunten, waardoor de stand weer in evenwicht was.

Eibergen kreeg in de counter wel kansen, maar de laatste pass kwam niet aan en steeds vaker was er snel balverlies. Hierdoor kwam de thuisploeg steeds beter in haar spel. Ook de vrije trappen van Roerdink strandden stuk voor stuk in het ESA-muurtje. Met nog een minuut of acht op de klok kwam ESA op voorsprong. De uitstekend keepende Pascal Woeltjes (de kersverse vader van een prachtige zoon) moest wederom zijn meerdere erkennen in een van richting veranderd schot.

Een minuut later was de wedstrijd al gespeeld met een goede aanval van de thuisploeg, 5-3. In de resterende minuten probeerden de Eibergenaren het nog wel, maar er veranderde niets meer aan de stand. Al met al een zware teleurstelling door te verliezen na een 0-3 voorsprong. Maandag, 12 maart, zal deze thuis weggepoetst moeten worden tegen Dovos uit Didam. Aanvang 20.00 uur.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->