Vis-beleid in de gemeente is aangepast

afbeelding-nieuw-roy-8385.jpgEIBERGEN – Als het om vissen in de vijvers en beken binnen de bebouwde kommen van Berkelland gaat, was het rond de vergunningverlening tot nu toe nog verschillend geregeld. Inmiddels heeft de gemeente het visrecht verhuurd aan de Hengelsportfederatie Midden Nederland. Zij verzorgen vanaf nu de vergunningverlening voor het vissen in de gemeentelijke vijvers en beken.

Wil je in de vijvers of beken in de bebouwde kom van Borculo, Ruurlo, Eibergen of Neede vissen, dan moet je een VISpas hebben. Het vissen zonder VISpas in deze gemeentelijke wateren is verboden. Dat geldt ook voor de wateren van Waterschap Rijn en IJssel. Een VISpas krijg je als je lid wordt van een hengelsportvereniging. Deze moet dan wel aangesloten zijn bij bijvoorbeeld de Hengelsport Federatie Midden Nederland of Hengelsport Federatie Oost Nederland.

Deze VISpas kun je vaak ook aanvragen bij de plaatselijke dierenwinkel of hengelsportwinkel. Je wordt dan automatisch lid van een hengelsportvereniging uit je omgeving. Wil je meer weten over de VISpas ga dan naar de  website: www.hfmiddennederland.nl. Met een VISpas mag je in bijna alle beken en vijvers in de bebouwde kommen van Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede vissen. Dus nu ook in de drie Hofmaatvijvers in Neede en ook de vijver achter wandelpark Barmentloo in Neede.

Waar mag je niet vissen? Op een paar plekken mag je van de gemeente niet vissen. Dat heeft te maken met het monumentale karakter van de omgeving of de ontwikkeling van natuur. Deze plekken zijn: • De grachten rond Huize De Kamp in Neede • De grachten rond kasteel Huize Ruurlo in Ruurlo • De vijvers gelegen in Borculo tussen Elbrinksvonder, Heure en De Hofvoogd. • Ook is het verboden om in poeltjes te vissen die bedoeld zijn als natuurontwikkeling.

Landelijke lijst van Viswateren Wil je alle plekken weten waar gevist mag worden kijk dan op de Landelijke lijst van Viswateren en de Aanvullingslijst. Deze horen bij je VISpas en zijn ook te vinden op de website van Hengelsportfederatie Midden Nederland, www.hfmiddennederland.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven