Volleyballers verliezen van beter WEVOC

NEEDE – De volleyballers van Dynamo namen het afgelopen zaterdag op tegen de nummer drie van de ranglijst : WEVOC. De jonge ploeg uit Westervoort was de spilbroekbewoners dit seizoen al twee keer de baas ( zowel de bekerwedstrijd als de eerste kompetitie-ontmoeting leverden een overwinning voor WEVOC op ) en dus was de thuisploeg erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. In de eerste set straalde de ploeg dat ook uit :  met veel enthousiasme en inzet werd een kleine voorsprong genomen. WEVOC bleef echter koel en wist de achterstand weg te werken.

Wat volgde was een razendspannende eindfase, waarin beide teams kansen hadden op de setwinst. WEVOC toonde zich net iets slimmer en pakte met 30 – 32 de set. De tweede set had de thuisploeg duidelijk last van de nipte nederlaag in de eerste rondgang :  de konsentratie was zoek en er werden teveel fouten gemaakt : 16 – 25.

In de derde set nam WEVOC wat gas terug, hetgeen de equipe van trainer/coach Jan Dijkhuis de kans gaf om zich terug in de wedstrijd te vechten. Met mooie aanvallen over de midden-as werd een voorsprong opgebouwd, die niet meer uit handen werd gegeven : 25 – 22.  De daaropvolgende set stelde WEVOC orde op zaken : wat Dynamo ook probeerde, de gasten waren amper op een slechte pass te betrappen waardoor men in staat was om gevarieerd aan te vallen.

De Needse blokkering, en daardoor de verdediging, waren niet bij machte om dit aanvalsgeweld te keren. WEVOC pakte de set met overmacht, 13 – 25, en ging met 4 punten huiswaarts. Komende zaterdag speelt Dynamo een uitwedstrijd in Warnsveld. Tegenstander is dan WSV, dat met evenveel punten als Dynamo, op de zevende plek bivakkeert.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven