Voorronde Voetbaltechniek in Eibergen

EIBERGEN – In samenwerking met René Meulensteen, de Nederlandse assistent-trainer van manager Sir Alex Ferguson van Manchester United, organiseert FC Eibergen op donderdag 3 mei één van de voorrondes van het Nederlands Techniekkampioenschap Voetbal (NTK). Iedere voetballer en voetbalster van FC Eibergen kan meedoen, maar spelers en speelsters van andere clubs zijn tevens welkom. Ook niet bij een vereniging aangesloten jeugdvoetballers kunnen deelnemen.

Op sportpark De Bijenkamp kan elke deelnemer tijdens dit techniekkampioenschap ’s ochtends de techniek aanleren en daarna toepassen in één tegen één situaties en in kleine partijspelen. Het gaat hierbij om exact dezelfde techniektraining die Meulensteen de grote sterren van het Engelse Manchester United ook aanleert. FC Eibergen biedt iedere deelnemer vervolgens een lunch aan en daarna wordt er ‘s middags geoefend op techniek in combinatie met afwerkvormen.

Deze wordt aansluitend toegepast in grotere partijspelen. Speciaal opgeleide techniektrainers bekijken wie er aan het einde van de trainingsdag wordt uitgekozen als winnaar van een bepaalde leeftijdsklasse. Het NTK is bestemd voor jongens en meisjes tussen de 6 en 15 jaar. Uiteraard mag iedereen zich na afloop een ‘winnaar’ noemen en daarom ontvangen alle deelnemers een uniek geslagen Moves & Skills-medaille en een NTK-diploma als bewijs van deelname. Bovendien mogen alle spelers het ’s ochtends uitgereikte voetbalshirt en de bal mee naar huis nemen.

Op zondag 28 oktober worden op het Nationale Sportcentrum Papendal bij Arnhem de landelijke finales gespeeld. De winnaars van deze dag krijgen van Meulensteen én van Ab Klink (voormalig minister van Volkgezondheid, Welzijn en Sport en beschermheer van dit kampioenschap) de prijzen uitgereikt en daarbij wordt hen een trip naar Manchester United aangeboden. In het bekende stadion Old Trafford kan dan ondermeer worden gekeken naar een wedstrijd van deze Engelse topclub. De NTK-dag begint om 9.30 uur.

Het middaggedeelte gaat rond 13.00 uur van start en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Voor meer informatie over het gehele evenement en voor inschrijving voor de voorronde bij FC Eibergen kan op internet gekeken worden op de websites www.sportpartners.nl en www.moves-skills.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven