Voorronde Voetbaltechniek in Eibergen

Door Redactie op 02-03-2012

EIBERGEN – In samenwerking met René Meulensteen, de Nederlandse assistent-trainer van manager Sir Alex Ferguson van Manchester United, organiseert FC Eibergen op donderdag 3 mei één van de voorrondes van het Nederlands Techniekkampioenschap Voetbal (NTK). Iedere voetballer en voetbalster van FC Eibergen kan meedoen, maar spelers en speelsters van andere clubs zijn tevens welkom. Ook niet bij een vereniging aangesloten jeugdvoetballers kunnen deelnemen.

Op sportpark De Bijenkamp kan elke deelnemer tijdens dit techniekkampioenschap ’s ochtends de techniek aanleren en daarna toepassen in één tegen één situaties en in kleine partijspelen. Het gaat hierbij om exact dezelfde techniektraining die Meulensteen de grote sterren van het Engelse Manchester United ook aanleert. FC Eibergen biedt iedere deelnemer vervolgens een lunch aan en daarna wordt er ‘s middags geoefend op techniek in combinatie met afwerkvormen.

Deze wordt aansluitend toegepast in grotere partijspelen. Speciaal opgeleide techniektrainers bekijken wie er aan het einde van de trainingsdag wordt uitgekozen als winnaar van een bepaalde leeftijdsklasse. Het NTK is bestemd voor jongens en meisjes tussen de 6 en 15 jaar. Uiteraard mag iedereen zich na afloop een ‘winnaar’ noemen en daarom ontvangen alle deelnemers een uniek geslagen Moves & Skills-medaille en een NTK-diploma als bewijs van deelname. Bovendien mogen alle spelers het ’s ochtends uitgereikte voetbalshirt en de bal mee naar huis nemen.

Op zondag 28 oktober worden op het Nationale Sportcentrum Papendal bij Arnhem de landelijke finales gespeeld. De winnaars van deze dag krijgen van Meulensteen én van Ab Klink (voormalig minister van Volkgezondheid, Welzijn en Sport en beschermheer van dit kampioenschap) de prijzen uitgereikt en daarbij wordt hen een trip naar Manchester United aangeboden. In het bekende stadion Old Trafford kan dan ondermeer worden gekeken naar een wedstrijd van deze Engelse topclub. De NTK-dag begint om 9.30 uur.

Het middaggedeelte gaat rond 13.00 uur van start en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Voor meer informatie over het gehele evenement en voor inschrijving voor de voorronde bij FC Eibergen kan op internet gekeken worden op de websites www.sportpartners.nl en www.moves-skills.nl.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->