Wijkagent Knol is veel op straat te vinden

dsc01360BORCULO – Eric Knol is sinds januari – na de ‘verhuizing’ van Oude IJsselstreek naar Berkelland – de nieuwe wijkagent van Borculo. Het werkgebied is voor hem niet nieuw omdat hij in het verleden (van 1993 tot 2003) bij het Borculose korps heeft gewerkt. Maar toch had Knol even de tijd nodig om te wennen en contacten te leggen met de netwerkpartners en de bevolking. “Borculo is een plezierig stadje, ik merk dat mijn inzet nu al wordt gewaardeerd door de burger.’’

De Borculose wijkagent is veel op straat te vinden en dat heeft volgens Knol mede te maken met de ligging van het politiebureau. “Hiervoor werkte ik in Terborg en Silvolde. Als er een melding binnenkwam dan moest ik altijd vanaf het bureau in Ulft vertrekken. Nu kan ik supersnel ter plaatse zijn, ik kan zelf op de fiets of lopend naar de melding.’’

Maar niet alleen bij problemen is de wijkagent in het ‘veld’ te vinden, hij is regelmatig in het Berkelstadje om te netwerken en te praten met de jeugd op straat. “Ik loop spontaan naar groepen hangjongeren om te horen wat er leeft.”

Knol: “Echt grote problemen zijn er niet in Borculo, je moet dan denken aan drugshandel, overlastdoor jeugd of gevaarlijke plekken. Dit wil niet zeggen dat ik niets te doen heb. Waar ik nu druk mee bezig ben? Inbraken, parkeergedrag, leggen of verstevigen van de netwerkcontacten, en enkele buurt- en relatieproblemen. Belangrijk is dat je problemen uit de wijk kunt halen, dat je beginnende problematiek in een vroegtijdig stadium signaleert en daarop inspeelt. Je moet daarom weten wat er leeft tussen de mensen. En dat gaat in Borculo heel snel, ik voel geen afstand. Er is hier een groot ons-kent-ons gevoel.’’

De Berkellandse wijkagent heeft sinds zijn komst naar Borculo ook een Twitter-pagina. “Ik was eerst wat sceptisch. Maar nu merk ik dat het heel belangrijk is. Op deze manier kun je veel informatie verkrijgen en dingen achterhalen.  Je mist veel bruikbare info als je geen Twitter hebt.’’

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven