Yes-R naar Eibergen voor opening kermis

yes-r-persfoto-2011-2-kleinEIBERGEN – Stichting Draaimolen heeft dit jaar voor de opening van de Eibergse kermis een bekende rapper weten te strikken. Niemand minder dan Yes-R gaat de kermis op een spectaculaire wijze openen. Vrijdag 13 april om 19.30 uur kunnen liefhebbers de BN’er spotten op het kermis-podium. Walter Leusink: “We willen op deze manier ook de oudere jeugd bij de kermis betrekken. Volgens mij is dit de duurste openingsact sinds jaren.” De voorjaarskermis is van 13 tot 16 april op de Brink in Eibergen.

De organisatie van de kermis heeft veel nieuwe dingen te melden. Op de eerste kermisdag wordt er voor de eerste keer een bedrijvenborrel gehouden. “De ondernemers in het dorp reageren positief, er zijn zelfs twee ondernemers die voor ons de promotie willen doen. Gerwin Starink en Henk Vermeulen zijn op dit moment druk bezig”, aldus Leusink.

Tijdens de kermis is er nog een nieuw onderdeel: Kermis voor iedereen. Wat houdt dit in? Zaterdagmiddag 14 april vanaf 13.00 uur kunnen mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking op hun gemak in een kermisattractie stappen. “De attracties draaien dan langzamer, er is meer tijd voor het in- en uitstappen, ook zijn er andere verzoeken mogelijk zoals één rondje in de Booster.”

Het kermis-podium (ook wel openpodium genoemd) ondergaat een metamorfose. Stichting Draaimolen gaat een gedeelte voor het podium overkappen (twintig meter). Zodat mensen bij slecht weer ook kunnen genieten van de muziek. Tevens is het volgens Leusink sfeer verhogend. Maar het nieuws houdt niet op! De warenmarkt (zondag 15 april) wordt ook in een nieuw jasje gestoken. Stichting Draaimolen heeft een nieuw organisatiebureau (Apeldoorn 2000) ingehuurd om de kwaliteit van de markt te verhogen. De diversiteit liep de laatste jaren terug.

Eibergen Live en I Love Monday keren net als vorig jaar weer terug. De twee ’toppers’ moeten ook tijdens deze kermis weer veel mensen trekken. Kijk op www.kermiseibergen.nl voor het hele programma.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven