Zaalvoetballers verliezen tegen Dovos

EIBERGEN – Je hebt van die dagen dat niets lukt. Maandag 12 maart 2012 was zo’n dag voor het eerste zaalvoetbalteam van FC Eibergen. De ploeg verloor geheel onnodig van middenmoter Dovos: 3-6. In de Pickerhal kregen de Eibergenaren lange tijd een lesje in efficiency. Dat leverde een vreemd spelbeeld op. Halverwege de tweede helft zagen de toeschouwers een thuisclub die veel beter was dan de bezoekers, terwijl het scorebord een 0-6 stand aangaf.

FCE kwam op achterstand na een mislukte doelpoging, waarop Dovos kon counteren en doelman Pascal Woeltjes kansloos was op het geproduceerde schot: 0-1. Door in de 19e minuut de Eibergse verdediging simpel uit te spelen verdubbelden de gasten het verschil in treffers. Korte tijd later werd het door een spaarzaam afstandsschot zelfs nog erger: 0-3. De gastheren oogden in die periode te flets. De echte wil om te winnen leek te ontbreken.

Die wil kwam er pas na rust, maar eerst werd de droefenis nog veel erger voor de Eibergenaren. Door een schot, een doelpunt na een vermeende overtreding en een treffer na balverlies van Stein Vrieze op het middenveld liep Dovos uit naar een marge van liefst zes treffers.

Intussen had FCE allang een tandje hoger geschakeld, maar het zat de ploeg niet mee. Dat is zelfs nog een understatement. Voorop gesteld mag worden dat ook de doelman van de gasten uit Didam voortreffelijk stond te keepen. Maar de grootste tegenstander was toch de paal van het doel van Dovos. De Eibergenaren raakten het houtwerk liefst zes keer: Vrieze (4x), Anton Wolterink en Berry Degenaars.

In de slotfase van deze merkwaardige wedstrijd wist de thuisclub toch nog drie keer het Didamse net te vinden. Verantwoordelijk hiervoor waren Degenaars (2x) en Vrieze.