Aanleg glasvezelnetwerk start op 4 juni

NEEDE – In week 23 wordt er zowel in Eibergen als Neede gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Om te kunnen genieten van de vele voordelen van glasvezel heeft elke wijk een wijkcentrale nodig, een verdeelpunt waar alle glasvezelverbindingen bij elkaar komen. Deze zijn nodig om de woningen in de wijk aan te sluiten. In Eibergen en Neede komen in totaal vijf wijkcentrales. Daarvan wordt de laatste deze week geplaatst in Eibergen.

Reggefiber is samen met haar aannemer bezig met het voltooien van de bouwplanning. Hiervoor is het nodig om alle woningen die binnen het aansluitgebied vallen te schouwen. Dat betekent dat bij elke woning bekeken wordt waar de glasvezelkabel het beste naar binnen kan worden gebracht. Dat gebeurt door medewerkers van Reggefiber  en de aannemer. Het kan zijn dat deze medewerker de bewoner vraagt of hij de situatie binnenshuis mag bekijken. Deze medewerker kan zich altijd legitimeren met een Reggefiber-pas.

In week 23 start Reggefiber met de aanleg van het glasvezelnetwerk in zowel Eibergen als Neede. De laatste van de 5 wijkcentrales wordt eind week 16 geplaatst. Bewoners ontvangen 4 weken voor aanvang van de werkzaamheden in de straat een informatiepakket. Huishoudens die nog niet hebben gekozen voor een glasvezelabonnement wordt verzocht toestemming te verlenen voor de aansluiting.

Zij ontvangen hiervoor een aansluitkaart. De aanleg van glasvezel is voor alle huishoudens binnen het aansluitgebied van Reggefiber kosteloos. Wanneer de bewoner een abonnement afsluit bij een serviceprovider die internet, tv en telefonie via glasvezel aanbiedt, kan er gebruik worden gemaakt van de diensten op het netwerk. Daarbij is er een vrije keuze uit meerdere aanbieders, Concepts, Kick XL, KPN, Lijbrandt, Vodafone en XS4ALL.

Inwoners van Eibergen en Neede die meer informatie wensen, kunnen een bezoek brengen aan de glasvezelwinkel aan de Kluiversgang 8 in Eibergen of de glasvezelwinkel aan de Oudestraat 48 in Neede.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven