Assink HEN voetbaltoernooi was geslaagd

EIBERGEN – De 1e editie van het Assink lyceum HEN (Haaksbergen, Eibergen en Neede) 7 tegen 7 voetbaltoernooi is prima verlopen. Dit toernooi dat werd gehouden op donderdagmiddag 19 april werd voor het eerst georganiseerd voor alle vijf locaties van het Assink. Eibergen 2, Haaksbergen 2 en Neede 1. Leerlingen uit de 1e, 2e en 3e klas streden in zes categorieën van jongens en meiden om de eerste plaats. In totaal hebben 300 leerlingen deelgenomen in 32 verschillende teams.

Gymdocenten Ruben Schuurman en Joost Sedee zijn samen met de Sport Federatie Berkelland tot dit idee gekomen. Voetbalvereniging Sportclub Neede heeft haar accommodatie beschikbaar gesteld om dit toernooi te houden. Dankzij de club en haar vrijwilligers verliep alles soepel. Op 7 halve voetbalvelden werden de wedstrijden in 15 minuten afgewerkt. Ondanks de slechte voorspellingen was het heerlijk weer om te voetballen en de jongens en meiden speelden met veel inzet en plezier.

De wedstrijden stonden onder leiding van scheidsrechters uit de bovenbouw van het Assink en enkele gymdocenten. Locatie Bouwmeester uit Haaksbergen was de grote winnaar van de dag met 4 winnaars uit 6 categorieën. Alle nummers 1 kregen een medaille en een heerlijke slagroomtaart. Het was een geslaagd toernooi dat aankomend schooljaar zeker een vervolg krijgt.