Centrum Eibergen al vroeg in oranjesfeer

tn_dsc02438EIBERGEN – Het centrum van Eibergen is al vroeg in oranjestemming. Donderdagavond hebben ondernemers samen met hun personeelsleden duizenden meters oranje vlaggetjes opgehangen in het dorp. Dit jaar blijven de vlaggetjes lang hangen omdat ze bij drie grote evenementen de straten moeten sieren. Aanstaande zondag – tijdens de opnames van een oranje-videoclip – wordt er afgetrapt bij de Klok. Daarna volgt de oranjemarkt en het EK-voetbal. Eibergen is vanaf nu dus omgedoopt tot oranje-dorp!

Ondernemers Gerwin Starink en Henk Vermeulen hebben er voor gezorgd dat er een oranjeclip wordt opgenomen in Eibergen. Ze hebben veel tijd gestoken in het bedenken van dit plan. Ze lanceerden het idee tijdens een vergadering van de Eibergse Ondernemers Verenging. Iedereen reageerde enthousiast. “We gaan Eibergen profileren als EK-dorp. We willen iets unieks doen en daarom zijn we in contact gekomen met zanger Tim Leon. Hij gaat samen met ons Eibergen op de kaart zetten. De clip wordt zondag om 15.00 uur opgenomen. Iedereen is dan welkom!”, zegt Starink.

Als de oranjeclip klaar is dan is de single verkrijgbaar in bijna alle Eibergse winkels. Starink: “In de meeste gevallen krijgen mensen hem cadeau. Iedere ondernemer gaat een actie opzetten in zijn winkel.” Maar de oranje-hit is niet alleen in Eibergen te horen. De ondernemers willen samen met de zanger het hele land door om het nummer te promoten.

Zanger Tim Leon was donderdagavond zelf ook aanwezig om te helpen tijdens het ophangen van de vlaggetjes. Na het werk gaf hij nog een optreden bij de Klok.

Eerdere bericht: Opnames voor oranje-videoclip bij de Klok

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2671]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven