DBL Holland Mineraal heeft weer gespeeld

HAARLO – De strijd om de play-off plaatsen tussen DBL Holland Mineraal en Snellen Recycling is zaterdag in Haarlo in een terechte puntendeling geëindigd. De winstpartijen aan de kant van de thuisclub kwamen op naam van Jelle Pijl en Stefan Galla, terwijl Anno de Kleine en Murat Naci Coklu met lege handen achter bleven. De partij tussen de Hengeloër en Harrie van de Ven ging aanvankelijk gelijk op, maar halverwege, na 15 beurten, had de speler van DBL Holland Mineraal een voorsprong opgebouwd van 25-18.

Na een serie van zeven caramboles in de 25ste beurt bracht Pijl de stand op 38-26 en was de partij beslist. Wel had hij voor de laatste drie caramboles negen beurten nodig. Eindstand na 39 beurten 50-39. Op de andere tafel stond Anno de Kleine halverwege nog op een 25-20 voorsprong, maar toen zijn tegenstander Barry van Beers een serie van tien, gevolgd door een serie van vijf caramboles maakte, was het gedaan met de man uit Helmond. Van Beers won de partij gedecideerd na 28 beurten met 36-50. Stefan Galla leek in zijn partij tegen Peter Ceulemans op een regelrechte sensatie af te gaan. De Duitser stond na vijf beurten op een 28-9 voorsprong door onder andere een serie van 12 caramboles in de tweede beurt, maar daarna stokte de productie.

Hij bleef wel aan de goede kant van de score, maar zag de jonge Belg, middels een series van zeven en vijf caramboles toch dichterbij komen. Galla won uiteindelijk na 27 beurten met 50-40. Op de andere tafel nam Roland Forthomme tegen Murat Naci Coklu vanaf het begin het initiatief in handen, produceerde een serie van 12 caramboles in de zevende beurt, 8-20, maar had toen een paar missers op rij waardoor de kopman van thuisploeg toch weer kon aanhaken, 20-22 na 14 beurten.

De Belg onderkende het gevaar en liep middels een serie van negen caramboles in de achttiende beurt weer verder weg en won de partij na 28 beurten met 36-50. Captain Ronny Hazewinkel was na afloop realistisch: “Natuurlijk hadden we graag beide punten in huis gehouden, maar gelet op de gespeelde partijen is deze puntendeling terecht. Wij houden twee punten voorsprong op de ploeg uit Zundert en moeten gewoon op eigen kracht de play-off wedstrijden halen”.

Door de winst van de concurrenten staat DBL Holland Mineraal nu op de vierde plaats met 27 punten uit 19 gespeelde wedstrijden, drie minder dan TOVV.NL/MCR en Frans Bevers en één minder dan A1 Biljarts.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven