DBL Holland Mineraal derde na winst

HAARLO – DBL Holland Mineraal is, door een 6-2 overwinning op het Utrechtse Dekker Keukens, definitief derde geworden en ontmoet in de strijd om het Nederlands kampioenschap in de play-off ronde TOVV.NL/MCR dat in Sluiskil met dezelfde cijfers van Frans Bevers verloor. De wedstrijden in het Zeeuwse Kapelle worden gehouden van 1 t.m. 3 juni. De thuisclub was al na twee wedstrijden zeker van plaatsing. Anno de Kleine had na een gelijkopgaande strijd, na 18 beurten stond het 18-17, captain John Tijssens in 36 beurten met 50-35 verslagen en Jelle Pijl had zoals gebruikelijk weer heel veel moeite met het spel van Hans van der Wurf, maar won na 48 beurten toch afgetekend met 50-34.

In de laatste twee partijen zagen de toeschouwers eindelijk weer eens een uitstekend spelende Murat Naci Coklu, die geen kind had aan de Belgische kopman Jef Philipoom. Tot 13-9 kon de Belg de Turkse kampioen nog redelijk bijhouden, maar met series van vijf en zes caramboles in de achtste en negende beurt en één van zestien in de twaalfde beurt had Coklu een gat geslagen van 42-15. Toch had de kopman van de thuisclub nog acht beurten nodig om de vijftig caramboles vol te maken. Philipoom bleef op 19 caramboles steken en miste zelfs de nabeurt. Op de andere tafel was het Gerwin Valentijn die de eer redde voor de ploeg uit Utrecht door Stefan Galla na 29 beurten met 24-50 te verslaan.

De St. Willibrorder deed dat in stijl door in de laatste beurt de partij uit te maken met een serie van zeven caramboles. “We hebben een prachtige competitie achter de rug en nu moeten we nog proberen de slagroom op de taart te krijgen, hetzij tijdens de strijd om de beker of anders dan toch maar de landstitel pakken begin juni”, aldus een duidelijk tevreden captain Ronny Hazewinkel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven