De Stofwolk begint aan nieuw hoofdstuk

stofwolk3EIBERGEN – De Stofwolk begint aan een nieuw hoofdstuk in de toch al rijkelijk gevulde historie van deze wieler- en skeelervereniging. De club heeft namelijk een nieuw bestuur gekregen. Tegelijk ging afgelopen dinsdag de zomeravondcompetitie weer van start. Het clubhuis van De Stofwolk mag dan op sportpark De Bijenkamp in Eibergen staan, de leden komen uit alle windstreken. ”Dat merk je ook aan de zomeravondcompetitie”, zegt Marcel Meijer, de nieuwe voorzitter. ”De deelnemers komen uit heel Oost-Gelderland.”

De zomeravondcompetitie is volgens Meijer de perfecte gelegenheid om nader kennis te maken met de wieler- en skeelersport. ”Je traint immers op een afgesloten parcours. Da’s wel zo veilig. En mensen die het in het begin nog niet zo bij kunnen benen, kunnen zich een ronde laten afzakken en weer aansluiten. We krijgen wel eens de vraag of het wel leuk is: rondjes rijden? Maar het is juist het competitie-element dat het meer dan de moeite waard maakt.”

Het nieuwe bestuur heeft het vizier intussen op de toekomst gericht. Doordat er achter de schermen al het nodige huiswerk was gedaan, is er nu sprake van een voortvarende start. De nieuwe preses Marcel Meijer: ”Er hebben al meerdere vergaderingen plaatsgehad, waarbij een viertal commissies is gevormd.” Het nieuwe bestuur met Linda Commandeur als secretaris en Tonjo Nakken als penningmeester gaat nu een beleidsvisie voor de komende jaren uitstippelen. ,,De commissies gaan die plannen vervolgens nader uitwerken en er uitvoering aan geven.”

Daarbij gaat het onder meer om een nieuw clubhuis en de diverse wielerronden die jaarlijks worden georganiseerd in Neede, Eibergen en Groenlo. ”Daarnaast hebben de jeugdwielrenners en –skeeleraars onze volledige aandacht.” In de aanloop naar het zestigjarig jubileum wil De Stofwolk een stimulerende factor blijven vormen voor het amateurrennen en –skeeleren in de Achterhoek.

Secretaris Linda Commandeur: ”Niet alleen als het gaat om het wedstrijdrennen, maar wat velen niet weten is dat we ook een eigen toerafdeling hebben. We bieden dus voor elk wat wils. Onze skeeleraars bijvoorbeeld trainen op maandag en woensdag, terwijl de wielrenners op dinsdagavond hun eigen competitie hebben. Bovendien hebben zowel de skeeleraars als wielrenners een instapklasse. Een geschikte manier om dus eens mee te trainen. Iedereen is van harte welkom.”

Voor meer informatie over de Stofwolk: www.stofwolk.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven