De Stofwolk begint aan nieuw hoofstuk

Door Redactie op 04-04-2012

stofwolk3EIBERGEN – De Stofwolk begint aan een nieuw hoofdstuk in de toch al rijkelijk gevulde historie van deze wieler- en skeelervereniging. De club heeft namelijk een nieuw bestuur gekregen. Tegelijk ging afgelopen dinsdag de zomeravondcompetitie weer van start. Het clubhuis van De Stofwolk mag dan op sportpark De Bijenkamp in Eibergen staan, de leden komen uit alle windstreken. ”Dat merk je ook aan de zomeravondcompetitie”, zegt Marcel Meijer, de nieuwe voorzitter. ”De deelnemers komen uit heel Oost-Gelderland.”

De zomeravondcompetitie is volgens Meijer de perfecte gelegenheid om nader kennis te maken met de wieler- en skeelersport. ”Je traint immers op een afgesloten parcours. Da’s wel zo veilig. En mensen die het in het begin nog niet zo bij kunnen benen, kunnen zich een ronde laten afzakken en weer aansluiten. We krijgen wel eens de vraag of het wel leuk is: rondjes rijden? Maar het is juist het competitie-element dat het meer dan de moeite waard maakt.”

Het nieuwe bestuur heeft het vizier intussen op de toekomst gericht. Doordat er achter de schermen al het nodige huiswerk was gedaan, is er nu sprake van een voortvarende start. De nieuwe preses Marcel Meijer: ”Er hebben al meerdere vergaderingen plaatsgehad, waarbij een viertal commissies is gevormd.” Het nieuwe bestuur met Linda Commandeur als secretaris en Tonjo Nakken als penningmeester gaat nu een beleidsvisie voor de komende jaren uitstippelen. ,,De commissies gaan die plannen vervolgens nader uitwerken en er uitvoering aan geven.”

Daarbij gaat het onder meer om een nieuw clubhuis en de diverse wielerronden die jaarlijks worden georganiseerd in Neede, Eibergen en Groenlo. ”Daarnaast hebben de jeugdwielrenners en –skeeleraars onze volledige aandacht.” In de aanloop naar het zestigjarig jubileum wil De Stofwolk een stimulerende factor blijven vormen voor het amateurrennen en –skeeleren in de Achterhoek.

Secretaris Linda Commandeur: ”Niet alleen als het gaat om het wedstrijdrennen, maar wat velen niet weten is dat we ook een eigen toerafdeling hebben. We bieden dus voor elk wat wils. Onze skeeleraars bijvoorbeeld trainen op maandag en woensdag, terwijl de wielrenners op dinsdagavond hun eigen competitie hebben. Bovendien hebben zowel de skeeleraars als wielrenners een instapklasse. Een geschikte manier om dus eens mee te trainen. Iedereen is van harte welkom.”

Voor meer informatie over de Stofwolk: www.stofwolk.nl

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->