Eiberrun wordt verplaatst naar centrum

EIBERGEN – Op zondag 20 mei aanstaande organiseert ASV Eibergen haar 14e Eiberrun. De laatste jaren zijn er telkens nieuwe elementen aan de wedstrijd toegevoegd. Het aantal afstanden is uitgebreid, er wordt gelopen met een chip, en er is een bedrijvenloop (Achterhoeks kampioenschap voor bedrijven) toegevoegd. Dit jaar is de tijd rijp om de locatie en het randgebeuren groots aan te pakken. De organisatie is dan ook verheugd om mede te kunnen delen dat de Eiberrun na vele jaren terugkeert naar het centrum van Eibergen (start en finish).

Men wordt daarbij ondersteund door de Eibergse Ondernemers Vereniging (EOV) en de horeca: cafés De Klok, De Lindeboom, De Stier en Tijink. ”Toen we bij de EOV en de horeca aanklopten werden we positief verrast door het aanwezige enthousiasme”, aldus Nick Kamers (wedstrijdcommissie ASV Eibergen). ”We deelden de mening dat zo’n groot evenement thuis hoort in het centrum van Eibergen. Er volgden al snel ideeën voor de spreekwoordelijke toeters en bellen.”

Zo zal er een koopzondag zijn van 11.00 tot 16.00 uur. Daarnaast wordt het publiek vermaakt met een DJ, een hapje en een drankje bij de feesttent. Er zijn ook een aantal leuke demonstraties te bewonderen op het gebied van voetbal (door: FC Eibergen) en ‘Kangoo Jump’ (door: Marieka Bomers). Er staat nog meer op stapel: binnenkort meer hierover.

Voor meer informatie, inschrijven voor de wedstrijd of aanmelden voor de sponsoractie: www.eiberrun.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven