Etikon blijft op laatste dag ongeslagen

Door Redactie op 22-04-2012

HAARLO – Landskampioen Etikon is ook op de laatste dag van Topteamcompetitie Carambole ongeslagen gebleven. In Haarlo werd eerst het Steenbergse De Wellse Vaert met 5-1 verslagen en in de laatste wedstrijd moest het team van bennie Deegens genoegen nemen met een remise tegen Your Event Live. In de wedstrijd tegen De Weelse Vaert, dat nog derde kon worden, won Henri Tilleman in vier beurten van Wiel van Gemert. Tilleman die opende met een serie van 161 caramboles zag zijn tegenstander niet verder komen dan slechts vijf caramboles.

Op de andere tafel begon Patrick Niessen in het 71/2 met een opening van slechts twee caramboles, maar maakte in de tweede beurt de partij uit met een serie van 148 caramboles. Zijn tegenstander René Luijsterburg moest toen in de nabeurt 136 caramboles goed maken en deed dat met de regelmaat van de klok en in een sneltreinvaart. Het bandstoten leverde voor Jean-Paul de Bruijn geen enkel probleem op. Hij versloeg de Duitser Fabian Blondeel in vier beurten met 100-14. In de tweede wedstrijd op deze Super Saturday speelde Your Event Live gelijk tegen De Wellse Vaert.

De enige winstpartij kwam op naam van Raymund Swertz die opnieuw tegen Wiel van Gemert moeite had om zijn partij in winst om te zetten. Uiteindelijk won de Noord-Limburger na zes beurten met 200-124. Carsten Lässig en René Luijsterburg deelden de punten in het 71/2 na zes beurten en Michel van Silfhout moest na zeven beurten zijn meerdere erkennen in Fabian Blondeel en verloor het bandstoten met 23-100. Ondanks deze remise zakte De Wellse Vaert naar de vierde plaats en pakte Topteam ‘s Lands Welvaren het brons.

De broederstrijd tussen de beide Haarlose teams leverde, ondanks dat er niets meer op het spel stond, een mooie confrontatie op. Patrick Niessen wist met moeite een remise te bewerkstelligen tegen Carsten Lässig, na zeven beurten hadden de heren de 150 caramboles bij elkaar, en Raymund Swertz was met 200-12 in drie beurten veel te sterk voor Henri Tilleman. Jean-Paul de Bruijn bezorgde de koploper uiteindelijk de remise door met een serie van 77 caramboles captain Michel van Silfhout in vijf beurten te verslaan.

Deze partij was tevens de laatste die Your Event Live speelde. Your Event Live stopt en de spelers proberen ergens anders onder dak te komen. “Er zijn verschillende opties en we hebben individueel wel aanbiedingen, maar er is nog niets concreets. Het liefste waren we natuurlijk bij HCR Prinsen gebleven, maar de financiële middelen ontbreken eenvoudig en het is te riskant om nog een jaar door te gaan”, aldus de man uit Dieren.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->