Etikon voor de zevende keer kampioen

Door Redactie op 09-04-2012

HAARLO – Voor de zevende achtereenvolgende keer en voor de achtste keer in totaal, heeft het Haarlose Etikon het landskampioenschap in de Topteamcompetitie Carambole veroverd. In Doetinchem wonnen de biljarters van het team van Bennie Deegens probleemloos van gastheer Terborgse Wijncentrale/Veltins met 6-0 en TS Metals/Zandweerd uit Marienberg werd met 5-1 verslagen.

Op partijpunten en percentage was het team toen al niet meer in te halen, maar toen het bericht uit Kwadendamme kwam dat de enige overgebleven concurrent, Your Event Live, haar eerste wedstrijd met 4-2 van Topteam ’s Lands Welvaren had verloren, was de feestvreugde compleet. In de eerste wedstrijd in Doetinchem bood alleen Matthijs Bakker nog enige tegenstand tegen Patrick Niessen. De Belg had echter meer last van de “koude” biljartballen dan direct van zijn tegenstander en won uiteindelijk na zes beurten met 150-41.

Jean-Paul de Bruijn en Henri Tilleman hadden geen enkele moeite met respectievelijk Dennie Timmers en Ludger Havlik. De Zeeuw won in vijf beurten met 100-20 met onder andere een prachtige serie van 83 caramboles en de Drontennaar won in vier beurten met 200-38. In de tweede wedstrijd leek Patrick Niessen gewend te zijn aan de grillen van de ballen, leek de partij in één beurt uit te maken, maar strandde op vijf caramboles voor de finish. In de tweede beurt was het toch gebeurd en zijn tegenstander Roy van Raay bleef op zestien caramboles steken. Henri Tilleman versloeg captain Robin Jonker in vier beurten, 200-13, en alleen Jean-Paul de Bruijn moest Dave van Geel remise toestaan.

De Bruijn opende sterk met een serie van 75 caramboles, maar gaande de partij kroop Van Geel dichterbij en finishte zelfs als eerste. In de nabeurt kwam De Bruijn langszij door de twee nog nodige caramboles te scoren. Captain Bennie Deegens na afloop: “Na het behalen van de Europese titel nu opnieuw de Nederlandse titel en dat slechts  met twee verliespunten en een voorsprong van tien punten op de nummer twee, Your Event Live. We hebben de pikorde weer hersteld ten opzichte van vorig jaar toen we pas op de laatste speeldag kampioen werden en het verschil maar vier punten was”. Your Event Live behoudt de tweede plaats ondanks het verlies in de eerste wedstrijd, maar door winst in de tweede op The City T.T./Blitz Optiek, 4-2, heeft het team van Michel van Silfhout vier punten voorsprong op De Wellse Vaert, dat verrassend beide wedstrijden in Arnhem verloor.

“Kampioen worden hadden we ons al langer uit het hoofd gezet, maar nu de tweede plaats binnen handbereik is, gaan we natuurlijk voor het zilver”, aldus de man uit Dieren die Peter Volleberg door een polsbreuk moest missen. Hij werd vervangen door Carsten Lässig, die overigens wel beide wedstrijden verloor.

De enige die wel beide partijen wist te winnen was Raymund Swertz, die tegen Ian van Krieken een serie van 105 caramboles produceerde en tegen René Tull 108. Van Silfhout verloor van Peter de Bree het 71/2, maar won het bandstoten van Jos Bongers. Komend weekend speelt Your Event Live thuis in Haarlo tegen De Graafschap Biljarts en Etikon speelt in Arnhem tegen BCA en Topteam ’s Lands Welvaren.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->