FC Eibergen blijft nog steeds winnen

EIBERGEN – Met nog vier wedstrijden voor de boeg blijft het zondagteam van FC Eibergen koploper. De uitwedstrijd tegen AD’69 werd in winst omgezet: 0-2. Eibergen voetbalde al na acht minuten tegen tien man, omdat een speler van AD’69 terecht rood kreeg na het van achteren neerhalen van de doorgebroken Stein Vrieze. In de eerste helft waren de bezoekers duidelijk de betere ploeg en verliepen de combinaties vaak soepel. In de 12e minuut was het raak.

Jurre van Ruth kreeg de bal net binnen het strafschopgebied aangespeeld, waarna hij tussen enkele verdedigers goed doorging. Van dichtbij prikte hij raak: 0-1. Ook daarna kregen de Eibergenaren enkele fraaie mogelijkheden. Na een klein half uur werd het 0-2, toen er van links een voorzet van Jarno Meijer kwam. Dichtbij de doellijn van AD ontstond er een klutssituatie, waarna een verdediger van de Aaltenaren de bal uiteindelijk in eigen doel werkte.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Bij Eibergen lukte ineens maar weinig meer en dat gaf AD nieuwe hoop. De gastheren hadden dan ook het initiatief. Toch bleef het aantal goede mogelijkheden van hen beperkt tot slechts één: na een voorzet werd een kopbal van dichtbij op zeer knappe wijze door de Eibergse keeper Denver Bijlsma naast het doel getikt.

De bezoekers kregen een handvol ‘halve’ kansen, maar daar bleef het bij. Ook AD lukte het niet om door te drukken, waardoor het niveau niet best meer was en er niets meer aan de stand veranderde.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven