FC Eibergen is kampioen geworden!

EIBERGEN – Door met 3-1 van Gendringen te winnen, heeft het eerste zondagteam van FC Eibergen het kampioenschap van de vierde klasse C voor zich opgeëist. De beslissing was eigenlijk na een half uur al gevallen. Eibergen startte zeer voortvarend met veel druk naar voren. Nadat jongeling Niels Weeink, basisspeler omdat Jurre van Ruth vorige week geblesseerd raakte, al een goede kans kreeg was het na acht minuten raak. Jacco Roerdink klopte met een strakke kopbal Gendringen-doelman Robert Flapper na een hoekschop van Jacco Smeenk.

Een kwartier later viel de ‘Vorentscheidung’ al. Na prachtig voorbereidend werk van Stein Vrieze kwam de bal terecht bij Roerdink, die met een laag en droog, ogenschijnlijk niet onhoudbaar schot, raakschoot: 2-0.

In de 29e minuut viel de laatste spanning van de Eibergenaren af. Een bal van achteruit kwam terecht bij Smeenk, die onbegrijpelijk een tik in zijn gezicht kreeg van keeper Flapper. Arbiter Ten Heggeler uit Hengevelde kon weinig anders doen dan de goalie geel geven en de thuisclub een strafschop toekennen. Vanaf elf meter schoot Maarten Teutelink onberispelijk raak: 3-0.

Na rust viel er veel minder te beleven. Eibergen leek door de riante positie in slaap te zijn gesust en het spel speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af. In de 57e minuut redde Flapper fraai op een vrije trap van Teutelink, na een overtreding op Dave Visser. Kort daarop moest ook FCE-doelman Denver Bijlsma in actie komen na een schot van Gendringen.

In de 65e minuut keerde de spanning toch nog enigszins terug. Smeenk beging binnen het strafschopgebied een overtreding op een speler van de gasten. Vanaf de strafschopstip verkleinde Kelvin Meijer de marge tot twee treffers: 3-1.

De ‘onrust’ bij de gastheren bleek overbodig. Gendringen drong nog wel wat aan, maar was niet echt gevaarlijk meer. Na 92 minuten floot Ten Heggeler voor het eindsignaal en was de titel en de promotie voor de Eibergenaren een feit.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven