FC Eibergen is kampioen geworden!

Door Redactie op 30-04-2012

EIBERGEN – Door met 3-1 van Gendringen te winnen, heeft het eerste zondagteam van FC Eibergen het kampioenschap van de vierde klasse C voor zich opgeëist. De beslissing was eigenlijk na een half uur al gevallen. Eibergen startte zeer voortvarend met veel druk naar voren. Nadat jongeling Niels Weeink, basisspeler omdat Jurre van Ruth vorige week geblesseerd raakte, al een goede kans kreeg was het na acht minuten raak. Jacco Roerdink klopte met een strakke kopbal Gendringen-doelman Robert Flapper na een hoekschop van Jacco Smeenk.

Een kwartier later viel de ‘Vorentscheidung’ al. Na prachtig voorbereidend werk van Stein Vrieze kwam de bal terecht bij Roerdink, die met een laag en droog, ogenschijnlijk niet onhoudbaar schot, raakschoot: 2-0.

In de 29e minuut viel de laatste spanning van de Eibergenaren af. Een bal van achteruit kwam terecht bij Smeenk, die onbegrijpelijk een tik in zijn gezicht kreeg van keeper Flapper. Arbiter Ten Heggeler uit Hengevelde kon weinig anders doen dan de goalie geel geven en de thuisclub een strafschop toekennen. Vanaf elf meter schoot Maarten Teutelink onberispelijk raak: 3-0.

Na rust viel er veel minder te beleven. Eibergen leek door de riante positie in slaap te zijn gesust en het spel speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af. In de 57e minuut redde Flapper fraai op een vrije trap van Teutelink, na een overtreding op Dave Visser. Kort daarop moest ook FCE-doelman Denver Bijlsma in actie komen na een schot van Gendringen.

In de 65e minuut keerde de spanning toch nog enigszins terug. Smeenk beging binnen het strafschopgebied een overtreding op een speler van de gasten. Vanaf de strafschopstip verkleinde Kelvin Meijer de marge tot twee treffers: 3-1.

De ‘onrust’ bij de gastheren bleek overbodig. Gendringen drong nog wel wat aan, maar was niet echt gevaarlijk meer. Na 92 minuten floot Ten Heggeler voor het eindsignaal en was de titel en de promotie voor de Eibergenaren een feit.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->