FC Eibergen maakt het zichzelf erg lastig

EIBERGEN – Tegen het verdedigend ingestelde Ajax Breedenbroek hielp het zondagteam van FC Eibergen heel wat kansen om zeep. Toch won de ploeg uiteindelijk krap, maar dik verdiend met 2-1. De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Eibergen domineerde, maar kreeg slechts weinig kansen. Eén van de beste was er in de 21e minuut. Aan de rechterkant van het veld werd de aanvalsopbouw van Ajax verstoord. De bal ging naar Jarno Meijer, die vervolgens een voorzet gaf. Bij de eerste paal schoot Stein Vrieze vervolgens net naast.

Kort daarop stond Jacco Roerdink ineens oog in oog met de goede doelman Hans Vreeman, maar die redde nog net met zijn voet. Een pegel van Jan Willem Kluivers vloog naast het doel. Op slag van rust werd het toch 1-0 door een fraai laag schot in de benedenhoek van uitblinker Jurre van Ruth. Na rust was de thuisclub veel vaker bij een treffer. In de 56e minuut kwam de 2-0 op het scorebord. Van links gaf Vrieze een voorzet, die door Meijer bij de eerste paal werd ingetikt. Slecht afwerken en Vreeman stonden daarna een hogere score in de weg.

Zelfs het wegsturen van invaller Jeroen Schieven (rode kaart na een overtreding) van de gasten bracht daar geen verandering in. Kansen waren er voor Van Ruth (twee keer: één keer redding keeper en één keer naast na een door hemzelf knap opgebouwde aanval) en Maikel Huurneman (schot voorlangs).

De wedstrijd leek naar het einde te sukkelen, totdat in de 86e minuut een lange bal van Vreeman bij de eenzame spits Mark Kruip terechtkwam. Hij schoot van afstand op prachtige wijze raak: 2-1.

Daarna persten de bezoekers er zowaar nog een soort slotoffensiefje uit, wat in de allerlaatste minuut tot een vrije trap leidde op de rand van het strafschopgebied. Marcel Jansen van Ajax zette zich achter het leer en hij krulde de bal over de muur tegen de onderkant van de lat. Een gelijkspel zou de verhoudingen echter wel erg veel onrecht hebben aangedaan.

Door het gelijkspel van Witkampers tegen Gendringen (2-2) en de nederlaag van Bon Boys tegen Vorden (1-0) hebben de Eibergenaren nu een gat van vier punten met de nieuwe nummer twee, Reünie. Al met al dus toch een zeer succesvolle middag voor de manschappen van trainer Arno Leppink.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven