FC Eibergen wint met 0-3 van Gaanderen

EIBERGEN – Door bij VVG’25 te winnen (0-3) is het zondagteam van FC Eibergen nog drie punten verwijderd van de titel in de vierde klasse C. In Gaanderen hadden de Eibergenaren het niet echt lastig. De ploeg had weer een groot deel van de wedstrijd het initiatief en won volkomen verdiend. De eerste goede kans ontstond na een kwartier spelen. Jacco Roerdink dook ineens alleen op voor de doelman van VVG, maar hij schoot hoog over.

De gasten kwamen in de 25e minuut op voorsprong, nadat Stein Vrieze op doel vuurde. De keeper wist het schot nog met zijn voeten te pareren, maar in de rebound was Jurre van Ruth succesvol: 0-1.

Eibergen bleef aandringen en negen minuten later werd de score verdubbeld, toen er een hots-klots situatie voor het doel van VVG ontstond na een Eibergse hoekschop. De bal verdween maar niet uit de doelmond en uiteindelijk kon Dave Visser bij de tweede paal raakprikken: 0-2.   Na rust waren de bezoekers het initiatief aanvankelijk kwijt. VVG probeerde verandering in de score aan te brengen, maar dit leverde slecht één goede kans op: een schot van een speler van de thuisclub raakte de buitenkant van de paal.

Tien minuten voor tijd leek de beslissing te vallen. Op het middenveld ontfutselde Vrieze een speler de bal, waarna hij een loepzuivere pass op de wegsprintende Jarno Meijer gaf. Via het voetwerk van de keeper schoot de aanvaller echter naast. Het doek viel voor VVG zes minuten voor het einde van de officiële speeltijd alsnog definitief. Vanaf het middenveld zette Roerdink met een fraaie pass Vrieze alleen voor de doelman en hij maakte geen fout: 0-3.

Vervelend was dat Van Ruth met een ogenschijnlijk vrij ernstige blessure naar het ziekenhuis moest worden gebracht.   Bij winst op middenmoter Gendringen is Eibergen zondag kampioen. Alle duels in de vierde klasse C beginnen op deze speeldag om 14.30 uur, dus ook de wedstrijd op De Bijenkamp.

Mocht de ploeg de titel voor zich opeisen, dan is er na afloop een feestelijke instuif in clubgebouw De Schöppe. De officiële kampioensreceptie heeft op een latere datum plaats.