Hare Majesteit duikt op tijdens OranjeArt

tn_dsc02960NEEDE – Kunstfestival OranjeArt had tijdens koninginnedag een koninklijk tintje. Kunstenaar Bertus Lucassen (60) uit Almelo trok veel aandacht met zijn schilderij waarop koningin Beatrix was afgebeeld. “Moet je die smile zien, geweldig!”, roept een voorbijganger. Lucassen: “Het was een hele strijd toen ik twee weken terug dit schilderij aan het maken was. Ik heb zeker twintig foto’s gebruikt om uiteindelijk het perfecte plaatje te krijgen.” De eerste editie van OranjeArt was een groot succes, honderden mensen namen een kijkje.

Bertus Lucassen – die zijn hele leven al met kunst bezig is – maakte voor Nieuwsuitberkelland.nl een schilderij in een paar minuten (zie video). Niet alleen de kunstenaar uit Almelo had iets met het koninklijk huis. Kunstenares Hilde Grooters uit Eibergen maakte een kunstzinnige toren met daarbovenop een gouden kroontje. Hilda Leuverink-Haselberg uit Ruurlo pakte ook groot uit met haar beelden (zie foto). “Hiermee is mijn liefde voor de kunst begonnen”, lacht Hilda.

De organisatie van OranjeArt – Martin Morsink en Jeanette Essink – zijn tevreden met de eerste editie. “De hele dag was het druk op het terrein aan de Oranjelaan. Volgend jaar komt dit onderdeel zeker terug. Dan misschien wel met een veiling.”

Meer informatie over kunstenaar Bertus Lucassen is te vinden op www.schilderkunst.org.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2696]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven