Herder uit Eibergen houdt lammetjesdag

HAAKSBERGEN – Op 2e paasdag houdt schaapsherder Hans Abbink weer de jaarlijkse lammetjesdag bij de stal aan de Broekheurneweg 33 in Haaksbergen (Buurse). Ook bekend als minicamping ‘De Nieuwe Bosplaats’. Deze lammetjesdag bruist als vanouds weer van de activiteiten met als grote topper een drietal demonstraties van Valkerij De Valkenhof.

Deze Valkerij bezit een aantal prachtige roofvogels en uilen die zij ook laten vliegen. Vooral voor de kinderen een spannend avontuur want zij mogen meedoen met en in de demonstraties! Zo kunnen de vogels over de kinderen heen vliegen en mogen de kinderen een vogel op de arm houden. Dit moet je gezien en beleefd hebben en zeker je camera niet vergeten.

Verder kunnen er lammetjes geadopteerd worden om zo de kudde financieel ondersteuning te bieden. De lammetjes mogen persoonlijk worden uitgezocht, de adoptief ouders geven het lammetje een naam en krijgen een certificaat en een babyfoto van het lam mee. Doordat alle lammeren een identiek oornummer hebben adopteer je dus echt je ‘eigen’ lammetje.

Naast het adoptiegebeuren zijn er vele leuke kinder en gezinsactiviteiten. Er zijn verschillende kinderspelen, eieren zoeken met de Paashaas, schatzoeken in het stro, blikgooien, touwtje trekken, het ‘voelschaap’, knutselen, schminken, een dieren knuffelhoek, ponyrijden en diverse gezellige kramen. Ook voor een hapje en drankje wordt gezorgd door onze catering. Voor kinderen tot 12 jaar is er tevens een kleurplaten wedstrijd. De kleurplaten liggen in de regio bij diverse winkels maar zijn ook uit te printen vanaf de websites.

De toegang is gratis en wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur. Voor het parkeren en enkele spelonderdelen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Een gezellig dagje uit voor weinig geld en zeer groot vermaak, kinderen hebben bij de spelonderdelen altijd prijs.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven