Heren van Odival behalen zilver in Ede

EIBERGEN – De districtsfinale voor de regio Oost en Noord in Ede is voor de keuze heren van Odival een succes geworden. Hieraan deden voor Odival mee Yorick Versteegen, Jan Willem ten Hag en Johannes Koopmans. Het betrof hier districtsfinale waaraan de beste turners van de regio Oost en Noord deelnamen, die doorgestroomd waren vanuit de twee voorgaande plaatsingswedstrijden. Tevens namen de jongens uit de verplichte oefenstof deel aan deze wedstrijd.

Voor Odival waren dit Jelte te Lintelo en Jort Kruidenier, in de derde wedstrijd kwam Nordin Boeijink in actie. De organisatie lag in handen van de District Technische Commissie Turnen Heren in samenwerking met DOK Ede en bestond uit drie wedstrijden. In de eerste wedstrijd kwamen voor Odival Eibergen Yorick Versteegen en Jan Willem ten Hag op de turnvloer. Yorick Versteegen en Jan Willem ten Hag turnen NTS keuze oefeningen Junior 1 niveau 9. Deze twee turners namen het op tegen zeven andere finalisten en hadden zich terdege voorbereid op deze finalewedstrijd te Ede.

Yorick Versteegen wist zich naar een tweede plek te turnen met een eindscore van 60,05 punten. Op ringen wist Yorick een tweede plaats te behalen met 10.45 punten. Jan Willem ten Hag werd zevende met een puntentotaal van 58,25 punten. Heel sterk turnde Jan Willem op vloer met 11,25 punten werd Jan Willem hier eerste.

Eigenlijk moest Mart Hillen ook meedoen aan deze wedstrijd in Ede, maar Mart moest afhaken doordat hij een trainingsachterstand op had gelopen door een hardnekkige blessure aan zijn been.

In de tweede wedstrijd kwamen Johannes Koopmans, Jelte te Lintelo en Jort Kruidenier voor Odival op de turnvloer. Johannes turnt in de categorie keuze junior 2 niveau 8. Johannes deed het erg goed, hij won een zilveren medaille met een hoge totaalscore van 61,15 punten. Goede scores van Johannes waren op brug en ringen met 11,55 en 10.25 punten.

Jelte en Jort kwamen uit in de categorie verplicht instap niveau 12, waar zij sterke tegenstanders tegenover zich troffen. Jelte en Jort behaalden respectievelijk een 16e en 19e plaats, met een totaal van 105,25 en 103,65 punten. Goede scores werden door Jort behaald op sprong en rek, waar hij een eerste en vijfde plaats behaalde met scores van 20,00 en 19,00 punten. Jelte behaalde een knappe derde plaats op brug, waar hij een score van 19,45 liet noteren.

De derde wedstrijd kwam Nordin Boeijink in actie. Nordin komt uit in de categorie verplicht jeugd niveau 11. Hier behaalde hij een 9e plaats, met een totaal van 106,25 punten. Op de ringen turnde Nordin een goede score van 17,75, wat ruim genoeg was voor de eerste plek op dit toestel.

Voor de jongens zit het wedstrijdseizoen er nu op en zullen zich nu moeten richten op de voorbereiding op het volgende seizoen.