In Ruurlo is een nieuw zangkoor gestart

RUURLO – Ruurlo is binnenkort een nieuw zangkoor rijker. Vanaf maandag 16 april repeteert het nieuwe Gemengde Gezelligheidskoor Schouder aan Schouder elke maandagavond vanaf 19.30 uur in gemeentecentrum De Sprankel. Recent verdween er in Ruurlo een gemengd koor van een totaal ander genre van het strijdtoneel. De Christelijke Gemengde Zangervereniging Sursum Corda had door een sterk teruglopend en vergrijzend ledental geen bestaansrecht meer. Hoe anders is het bij Schouder aan Schouder.

Achter de oprichting gaan Betty Thoma uit Ruurlo en Chris Zweers uit Lochem schuil. In een mum van tijd gaat het koor met vijftien stemmen uit Ruurlo en omgeving van start. Dirigent van het nieuwe gemengde Ruurlose koor is Erik Wissink uit Neede. ,,We zijn een stel enthousiaste zangers en zangeressen die graag met elkaar in goede harmonie willen zingen. We staan letterlijk schouder aan schouder”, zo verklaart Betty Thoma.

Met Erik Wissink heeft Schouder aan Schouder een ervaren dirigent in huis gehaald. Betty Thoma: ,,Erik heeft zijn sporen inmiddels verdient als dirigent/zanger en blazer bij diverse muziek- en blaaskapellen. Zo maakt hij deel uit van onder meer muziekkapel De Bargkapel uit Barchem en De Möllespöllers uit Neede. Zijn plezier in het dirigeren werkt aanstekelijk.” Erik Wissink past de nummers veelal voor een koor zoals Schouder aan Schouder aan en brengt de nummers met een eigen sound ten gehore.

,,We zijn er van overtuigd dat zijn aangeboren gevoel voor muziek zal inspireren om lid te worden van ons koor”, zo verwacht Thoma. Het repertoire van het nieuwe gezelligheidskoor zal grotendeel uit goed in gehoor liggende (pop)nummers uit de jaren 60 tot heden, serieus maar ook uit feest- en meezingnummers bestaan. Zowel Nederlandstalig als in het Engels en Duits. Schouder aan Schouder gaat op maandagavond 16 april met vijftien stemmen van start.

Betty Thoma en Chris Zweers hopen dat meer mensen uit Ruurlo en omstreken het koor gaan vergezellen en versterken. Als openingsnummer wordt het nummer ‘Schouder aan Schouder’ van Marco Borsato en Guus Meeuwis gezongen. En als alles naar wens verloopt wil Schouder aan Schouder in de loop van komend najaar optredens gaan verzorgen. ,,Maar dan moeten we kwalitatief wel goed voor de dag kunnen komen. Anders slaan we een modderfiguur. En dat willen we absoluut ten allen tijde voorkomen.”

Voor meer informatie: Betty Thoma, tel. 0573 251021 of via het e-mailadres: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven