Kids rennen nieuw schoolplein bij elkaar

tn_dsc02629RIETMOLEN – Zondagmiddag (22 april) vanaf 12.00 uur was het een groot spektakel op en rondom het schoolplein van de Sint Jozefschool in Rietmolen. Alle leerlingen kwamen in actie om geld in te zamelen voor een nieuw schoolplein. De gemeente en andere instanties wilden geen geld beschikbaar stellen voor de renovatie. Daarom kwam een groep ouders met het plan om een sponsorloop te organiseren. Onder de titel: ‘van schoolplein naar speelplek’ werden er duizenden euro’s binnengehaald.

Het ene kind kreeg 0,50 cent voor een rondje, maar er waren ook kids die een vast bedrag van hun ouders, opa en oma of een lokale ondernemer kregen. De sponsorloop was een groot succes, dit had de school grotendeels te danken aan het mooie weer. Noëlle ter Haar staat met glunderende ogen te kijken naar de schoolkinderen die zelf geld verzamelen voor hun nieuwe speelplek.

“We hebben al een klein bedrag ontvangen voor de renovatie, bijvoorbeeld van de provincie en ook de Rabobank heeft met het coöperatiefonds een geldbedrag van 4500 euro overgemaakt. Maar dit is nog lang niet genoeg voor de grote opknapbeurt vandaar deze actie. In totaal hebben we 40.000 euro nodig om het plan uit te voeren. Ondernemers in de regio hebben van ons een brief ontvangen met de vraag of ze ons willen sponsoren. Er zijn al heel wat ondernemers die ons steunen, fantastisch!”

De speeltoestellen die nu op het schoolplein staan zijn allemaal afgekeurd, ook de bestrating en andere plekken op het plein zijn sterk verouderd. Na de sponsorloop gaat de school door met geld inzamelen. Binnenkort gaan ruim twintig ouders – op vrijwillige basis – werken op het terrein van de Zwarte Cross. “Elke vrijwiliger krijgt een uurloon, ook dit geld gaat naar het nieuwe schoolplein”, aldus Ter Haar.

Tijdens de loop was het centrum van Rietmolen afgesloten voor al het verkeer. “Dit hebben we gedaan voor de veiligheid. We hebben van de gemeente een ontheffing gekregen”, zegt directeur John Petersen.

Update zondagavond 18.45 uur:
In totaal hebben de schoolkinderen een bedrag van 4.467,25 euro bij elkaar gelopen (snelle optelling). Dit kan nog meer worden want het bedrag van de fancy fair zit er nog niet bij.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2677]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven