Kunstmanifestatie in schuur van Ludwig

HOLTERHOEK/ZWILLBROCK – Tegen het natuurlijke decor van landgasthof Reirink, waar de inmiddels legendarische waard Ludwig de grens tussen onderlinge landen en mensen weet uit te gummen, wordt op twee zondagen een kunstmanifestatie gehouden. In buurtschap Zwillbrock aan de weg van Groenlo naar Vreden exposeren, op een steenworp van het broedgebied voor flamingo’s, vijf kunstenaars uit Borculo, Haarlo, Vorden en Deventer hun werk. Werk dat door de natuur zelf is geïnspireerd.

Martina Bakker, stoelenproject: zij toont onder andere een wip-, schop-, klokken- en caféstoel, niet bedoeld om achter de geraniums op te zitten, maar ware kunstschatten, fantasievol aangekleed, opgetuigd en van hun functie vervreemd. Jaap Bakker, keramagiek: in zijn 3D kunstwerken worden verschillende disciplines, elementen en materialen magisch en onverwacht gecombineerd, zodat niets meer is wat het lijkt.

John Brandsen, zandsculptuur en keramiek: zijn fascinatie voor de natuur speelt de hoofdrol. Instinct, nadenken of niet, in hoeverre worden mens en dier gedreven door een dwangmatig proces? In die gedachtegang ligt de basis voor zijn beelden. Anna Brandsen, keramiek: een mix van oogstreling en functionaliteit met een knipoog. Aandoenlijke beelden, die een verhaal vertellen, waarbij een humoristisch accent zelden ontbreekt. Ida Roekevisch: olieverven met een kleurrijke symboliek. Ze hebben een boodschap, verpakt in sprookjesachtige verbeeldingen, waarachter diepe gedachten schuilen. Schilderen is haar manier om emoties en zieleroerselen te uiten.

Alle kunstenaars verwelkomen u graag op 29 april en 6 mei tussen 11.00 en 17.00 uur. Meer inspiratie opdoen? Kom dan napraten aan de stamtafel bij Ludwig – niemand kent zoveel lokale anekdotes als hij – onder het genot een glas Ossenmelk (of iets anders).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven