Leo Roest fietst geld bij elkaar voor KWF!

leo-goedHAARLO – Leo Roest uit Haarlo gaat binnenkort een bijzondere uitdaging aan: hij gaat individueel meedoen aan de Alpe d’HuZes. Op deze manier wil hij geld inzamelen voor KWF kankerbestrijding. Op 7 juni beklimt Roest zes keer de Alpe d’Huez in Frankrijk. “Vijf keer op de fiets en de laatste ronde met de benenwagen. Waarom ik dit doe? Ik word vijftig jaar, de tocht leek me daarom een ludieke uitdaging om het te vieren. Maar ik doe het ook voor familieleden die de ernstige ziekte hebben.”

Voordat de Haarloër op de fiets kan stappen moet hij een sponsorbedrag van 2500 euro bij elkaar zien te krijgen. Op dit moment zit er al ruim duizend euro in de pot. Op verschillende plekken heeft de wielrenner een potje geplaatst waar mensen geld in kunnen gooien. Roest: “Zelfs mijn autogarage kwam deze week met goed nieuws. Ze hebben 250 euro gesponsord.”

Maar voor Roest is de 2500 euro niet genoeg, hij wil veel meer geld binnenhalen voor het KWF. Tijdens de oranje-markt in Eibergen gaat Leo daarom zijn actie promoten. De fanatieke fietser is lid van Tourclub de Berkelrijders. De Stichting Alpe d’HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds.

Hier is te zien hoeveel geld Roest al heeft ontvangen: http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/leoroest/leo-roest.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven