Needenaar schenkt bijzonder speeltoestel

tn_dsc02402NEEDE – De werkgroep van speeltuin De Berg heeft woensdagavond een bijzonder cadeau ontvangen. Needenaar Gerrit Hardewijk (61) heeft een gloednieuw speeltoestel geschonken aan de Needse speeltuin. Gerrit kwam persoonlijk – met twee collega’s van het bedrijf Nijha – het toestel plaatsen (zie foto’s). Maar het is niet zomaar een standaard speeltoestel, het is het eerste FC Twente exemplaar in Nederland. Compleet met logo’s en de kleuren van de Twentse voetbalclub.

Voor Gerrit is het toestel heel bijzonder: “Kijk, dit was het duizendste speeltoestel dat ik gemaakt heb voor Nijha. Na mijn vervroegd pensioen heb ik dit als afscheidscadeau ontvangen van mijn werkgever en collega’s. De bedoeling was om hem in mijn tuin te plaatsen, maar ik vond een plek in de speeltuin veel beter. Samen met mijn vrouw heb ik besloten om het toestel te schenken aan speeltuin De Berg. Op deze manier kan iedereen er van genieten.” De waarde van het cadeau ligt tussen de vijf à zesduizend euro.

Gerrit is een trouwe bezoeker van de speeltuin. Op vijfjarige leeftijd was hij al op het terrein te vinden. Nu – meer dan vijftig jaar later – komt hij er nog steeds met zijn kleinkinderen. Binnenkort kan de Needenaar elke dag vanuit zijn raam het FC Twente-toestel bekijken. “Ik ga binnenkort naast de speeltuin wonen.”

Aanstaande zaterdag om 14.00 uur wordt het speeltoestel tijdens de opening van de speeltuin officieel in gebruik genomen. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2669]

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven