Nieuw belevings-pad bij Mallumse Molen

EIBERGEN – Op 5 mei om 14.30 uur vindt de in gebruik name plaats van het natuur-belevings-pad in het Mallemse Bosje bij de Mallumse Molen in Eibergen. Het Mallemse bosje is een bosperceel dat gelegen is naast De Kruidenhof en beheerd wordt door de Stichting Marke Mallem.

Samen met kinderen uit de jeugdgroep van het IVN is het bosje ‘ingericht’, waarbij ervoor gekozen is om het dode hout niet op te ruimen maar te gebruiken voor het bouwen van objecten zoals takkenrillen of hutten en zelfs beesten. De kinderen hebben zelf de ideeën uitgewerkt en uitgevoerd. Het doel is om schuilplekken voor insecten, amfibieën en kleine zoogdieren te creëren, maar ook om een plek te maken waar kinderen hutten kunnen bouwen en de natuur kunnen ontdekken.

Verwacht geen park dat ‘af’ is, maar een plek die uitnodigt tot creativiteit. Het bosje is vrij toegankelijk en er is een folder met achtergrondinformatie gemaakt. Deze folder bevat een natuurquiz met opdrachten, vragen en weetjes. Een bijzondere manier om samen met kinderen en volwassenen naar ‘natuur’ te kijken.

Bewust is gekozen voor een beperkte route, waardoor een groot deel van het bosje niet betreden wordt. Dit in verband met rust voor vogels, eekhoorns, en konijnen. Stichting Marke Mallem is een burgerinitiatief dat 40 ha. grond rondom de Berkel bij Eibergen in beheer heeft. Het bestuur is trots dat dit project geheel door IVN vrijwilligers, jong en oud, tot stand is gekomen.

Met de financiële steun van de IDeeFabriek Achterhoek. De fraaie folder met informatie en natuurquiz zal gratis verkrijgbaar zijn bij Muldershuis en Kruidenhof.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven