Openluchttheater heeft programma rond

EIBERGEN – Vertrouwde festivals als Have A Nice Day en New String staan komend seizoen opnieuw op het programma van Openluchttheater Eibergen, maar er zijn ook nieuwe evenementen. Zo wordt er zaterdag 26 mei een Wereldfestival gehouden. Een bont gekleurde happening met eigentijdse en swingende muziek, een festivalmarkt, wereldhapjes en workshops. Nieuw is ook de Rocknight op 8 september en de finale van de regionale popprijs Orkaan van het Oosten (2 juni) . Eerder werd al bekend dat De Dijk 23 juni in Eibergen speelt.

Op het Wereldfestival spelen uiteenlopende bands een fusion van onder meer Balkanbeats, Afromuziek en gipsy-klanken. Tussen de optredens door draait  DJ Ronny Hammond worldgrooves. Verder zijn er wereldhapjes en gratis workshops biodanza en zumba. Zondag 13 mei is er het jongerenfestival My Life Live. De officiële opening van het nieuwe seizoen is, evenals vorig jaar, Eibergen Swingt (19 mei). ”We trekken ook nu samen op met de middenstand in Eibergen, die in dit weekend open huis houdt. Zaterdagavond kan iedereen gratis naar Eibergen Swingt met  de coverband First Million en aansluitend DJ Tjalf Bakker”, aldus programmeur Marco te Nijenhuis.

Eerder op deze dag is er een Outdoor Cycling Marathon in het theater, georganiseerd door Jan Klein Haneveld. De opbrengst gaat naar het openluchttheater. Evenals vorig jaar eindigt de Wandelvierdaagse in het openluchttheater en zijn er op 15 juli en 19 augustus oecumenische kerkdiensten. Het jaarlijkse dancefestival Have A Nice Day is op 7 juli en zaterdag 25 augustus staat Boh Foi Toch in het theater tijdens Kermispop. Een ander hoogtepunt is het optreden van De Dijk (zaterdag 23 juni).

Voor dit concert zijn inmiddels  al ruim 700 kaarten verkocht. Nieuw is de Rocknight met Deanmoore, Krakatu en de Duitse rockband WEEL. Ook voor het eerst is DisCover Talent On Stage. ”Samen met het Segnocollectief studeren vier gelegenheidsbands covers in van bekende bands. Het resultaat is te horen op 15 september.” Helaas bleek het dit jaar niet mogelijk om het vertrouwde festival IrieVibes op tijd rond te krijgen.

De jaarlijkse schooljaarafsluiting staat wel weer op het programma. Dinsdag 19 juni komen er zestien basisscholen naar de twee voorstellingen. Uitgebreide informatie per concert en evenement, inclusief audio- en videofragmenten, staat vermeld op de website www.openluchttheatereibergen.nl.

”We zijn nog bezig met een ander nieuw festival voor een speciale doelgroep. We hopen dit binnen enkele weken te presenteren”, aldus Te Nijenhuis. Tickets voor alle concerten en festivals zijn vanaf vandaag online te koop via de website van het openluchttheater. Bij de VVV’s in Berkelland liggen voorverkooptickets voor De Dijk en het Wereldfestival.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven