Oranjemarkt: Mensen voetje voor voetje!

tn_dsc02992EIBERGEN – Druk, druk en nog eens druk. Bezoekers liepen maandag voetje voor voetje over de oranjemarkt in Eibergen. De markt trok dit jaar duizenden mensen uit de regio (naar schatting 35.000 bezoekers). Zelfs Twentenaren kwamen op de grote oranjemarkt af. Niet alleen de traditionele marktkramen vulde de straten, er werd ook geld ingezameld voor goede doelen (onder andere Tour For Live 2012). Ook de straatmuzikanten waren niet weg te denken op de vrijmarkt.

Nanouscha Bloemendaal (17) uit Neede en Vera Wellink (17) uit Groenlo hoeven nu niet meer bang te zijn als ze binnenkort voor een groot publiek moeten optreden (zie video). “Ik heb al vaker muziek gemaakt op de oranjemarkt. Dit jaar heb ik mijn vriendin Nanouscha meegenomen. Op deze manier kan ze mooi over haar angst heen komen om voor veel mensen op te treden”, aldus Vera Wellink.

Er waren ook kinderen die op een ouderwetse manier geld verdienden. Pien Wielens (11) en Joost Ubbink (11) waren op de markt schoenen aan het poetsen. “Elk jaar probeer ik iets origineels te doen”, zegt Pien tijdens het poetsen. Zanger Tim Leon werd ook nog gespot op de vrijmarkt. Hij song zijn nieuwe nummer: Oranje Kampioen op een groot steiger ter hoogte van Intertoys.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2697]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven