Oranjepop in Neede komt er weer aan

NEEDE – Oranjepop aan de Oranjelaan, symbolischer kan Neede Koninginnedag niet vieren. Na het doorslaand succes van de afgelopen 4 jaren, vormen de muziekkoepel en het grasveld daarvoor op 30 april voor de vijfde keer opnieuw het decor voor het muziek festival OranjePop, aangevuld met de sportieve OranjeRun, de kunstzinnige kunstmarkt OranjeArt, kinderactiviteiten en gezelligheid. Wegens succes geprolongeerd, want nadat er jarenlang niets te doen was in Neede op Koninginnedag, wordt Oranjepop jaarlijks bezocht door meer dan 3500 bezoekers.

Van 10.30 uur ’s morgens tot middernacht zijn er tal van activiteiten op het terrein bij de muziekkoepel, een Oranjefeest voor iedereen. Op 30 april van dit jaar kent het evenment weer een primeur: de introductie van de kunstmarkt OranjeArt. Een verscheidenheid aan regionale kunstenaars tonen hier hun zelfgemaakte kunstvormen. Naast de exposities zijn er ook diverse kunstenaars die demonstraties geven en live schilderen. Ook voor de kleine kunstenaar is er een kunstzinnige kinderactiviteit. Kijk voor meer informatie over OranjeArt en de deelnemende kunstenaars met hun werk op de website van OranjePop.

Na het grote succes van vorig jaar vindt ook dit jaar weer het sportieve onderdeel OranjeRun plaats. Sportief jong en oud kunnen zich meten op een parcours rondom de koepel onder het motto “Run 4 Fun”. Vanaf 12.00 uur zullen de eerste wedstrijden voor de kinderen starten met de 1 kilometer KidsRun in de leeftijdsklasse t/m 5 jaar, 6 t/m 8 en 9 t/m 12. Om 11.30 uur zal er onder professionele begeleiding gezorgd worden voor een warming-up met alle kinderen.

Dit wordt gevolgd door de 5 en 10 km recreanten. Ter afsluiting komen de groepen in actie. Groepen van minimaal 4 personen (geen maximum) lopen samen het parcours waarbij niet alleen de tijd belangrijk is maar ook de uitdossing waarin de groep verschijnt. Het geheel staat onder leiding van een deskundige jury die niet alleen de snelste lopers in de gaten houden voor de 5 en 10 km loop maar ook de meest originele groepsuitdossing beoordeelt.

Hierbij roept de organisatie dan ook alle kinderen en sportieve lopers op deel te nemen aan dit sportieve evenement de OranjeRun. ”Ook vrienden, bedrijven, buurten, verenigingen nodigen wij van harte uit om gezellig, op een eventuele ludieke manier deel te nemen aan de GroepsRun. Dus trek je stoute sportschoenen aan en doe mee!”

OranjePop Vanaf 14:00 uur begint het Oranjepop festival waarbij 7 bands en 1 DJ hun klanken zullen laten horen: Eva Almagor Band (pop/soul/jazz), Nuts (blues), Schimanski (top 40 rock), Hunting the robot (indie-rock), The Sheriffs (hardrock), Spawn (ska), Someday (pop) en DJ V (progressive house). De organisatie heeft hierbij rekening gehouden met de verschillende muziekstijlen/genres en hoopt op deze manier een zo volledig mogelijk aanbod neer te zetten. Voor ieder wat wils is dan ook het thema van dit jaar!

Ook aan de kleine bezoeker is gedacht. Zo zijn er springkussens, een draaimolen, suikerspinnen en broodjes knakworst. Daarnaast kunnen kinderen ook meedoen aan de OranjeRun en schilderen op de OranjeArt kunstmarkt. Kijk op www.oranjepopneede.nl voor meer informatie over alle artiesten en activiteiten. Hier kun je je ook inschrijven voor de Oranjerun.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven