Paasvuur Lochuizen blijft publiekstrekker

tn_dsc02040LOCHUIZEN/EIBERGEN – De paasvuren in Berkelland hebben ook afgelopen zondag duizenden mensen getrokken. Één van de grootste paasvuren binnen de gemeente was in Lochuizen te vinden. De boake had een omtrek van zestig meter en ging zeventien meter de lucht in. Burgemeester Hein Bloemen mocht samen met de oudste inwoner van Lochuizen (Herman ter Woerds, 82 jaar) het paasvuur aansteken. Binnen enkele minuten stond het paasvuur in lichterlaaie.

Burgemeester Bloemen was erg voorzichtig tijdens het betreden van het terrein. “Vier jaar terug heb ik hier ook de boake aangestoken. Toen was het veld buitengewoon vochtig en nat. Dat koste mij een paar schoenen, maar dat is nog niet alles. Ik kwam lelijk ten val en brak daardoor mijn duim.” In totaal hebben zestien paasvuurbouwers zich de laatste weken ingezet op het weiland van de familie Voortman.

Stefan Waarlo en Bas Bomers hebben dit jaar voor het eerst meegeholpen met de bouw. Ook in Eibergen werd het paasvuur aangestoken. Dit jaar niet op de Maat maar voor het eerst bij het Muldershuis. Walter Raaf en zijn theatergroep zorgde voor een spektakel rondom het vuur (zie foto’s Han te Hennepe).

Foto’s Han te Hennepe (Eibergen):
[nggallery id=2636]

Foto’s Roy Nijman (Lochuizen):
[nggallery id=2633]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven