Paniek in Eibergen blijkt nep-ontvoering

EIBERGEN – De politie is zondag geruime tijd druk geweest met een mogelijke gijzeling. Het onderzoek resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van acht Duitse mannen. Na verhoor bleek, één van de mannen, een 20-jarige man uit Velbert (Duitsland) voor zijn studie tot regisseur een ontvoering in scene te hebben gezet en deze te hebben gefilmd. De mannen zijn heengezonden. De politie gaat proberen de kosten van het politieoptreden op de mannen te verhalen.

De politie ontving zondag omstreeks 16.45 uur twee meldingen van oplettende getuigen die gezien hadden hoe een man in de kofferbak van een zwarte auto werd gestopt (langs Groenloseweg). De auto, een zwarte Audi, zou een Duits kenteken hebben. Er werd een burgernetactie gedaan. Hierop kreeg de politie tips dat de auto op een camping in Eibergen zou zijn gezien.

Rond 23.00 uur heeft de politie de acht bewoners van een huisje op de camping aan de Kerkdijk (camping ’t Eibernest) in Eibergen aangehouden en de auto voor onderzoek meegenomen. De mannen kwamen allen uit Velbert (Duitsland) en waren in de leeftijd van 19 tot 22 jaar oud). Na verhoor bleek dat één van de mannen, een 20-jarige man, voor zijn studie tot regisseur de ontvoering in scene had gezet en het geheel had gefilmd.

Het ‘slachtoffer’ bleek een vriend van deze man. De politie heeft de film gezien waarna de mannen naar huis zijn gestuurd. De politie gaat proberen de kosten van het politieoptreden op de mannen te verhalen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven