Pasen: Meisjes RGV op turnwedstrijden

RUURLO – Afgelopen Paasweekend waren er voor de meisjes van de RGV 2 wedstrijden. Op Zaterdag was de districts finale van de 3e divisie. Hier hadden Fay Nijenhuis en Floor Hesselink zich voor geplaatst. Fay, jeugd nivo 6, turnde een strakke brugoefening. Die viel ook de jury op, dat leverde haar een 11.55 op.

Hiermee turnde ze het 3e beste cijfer op dit toestel van haar nivo. Op sprong werd ze 11e. Helaas had ze een nog al rommelige balkoefening en had ze op de vloer een paar samenstellingsfoutjes waardoor ze uiteindelijk op een 20ste plaats eindigde in een veld van 36 turnsters. Floor Hesselink turnde een zeer strakke wedstrijd. Met een 8ste cijfer op vloer en een 11e plaats op balk. Zij eindigde op een mooie 15e plaats tussen de 39 turnsters.

OP 2e paasdag werd in Deventer de 3e seizoenen tournooi geturnd, Het paaseieren Tournooi. Hieraan deden 13 meisjes van de RGV mee. Een groot aantal waren afkomstig van de pre-selectie. Dit tournooi is altijd leuk om aan mee te doen omdat er ook verenigingen mee doen die je anders nooit zult tegen komen tijdens de KNGU wedstrijden, zoals ProPatria Zoetermeer, Bato uit Haarlem, Turnpunt Drenthe en 2 verenigingen uit Utrecht. Voor de RGV meisjes was het een succes volle dag met veel podium plaatsen. Bij de pre instap nivo 12 was er een 1e plaats voor Frederique Scholten, 2e was Merel Tuitert en Neele Ketting was 3e.

Bij de pre-instap/instap nivo 11 was Femke Hogenvonder 1e en Floor Wevers 3e. Ilse Bosvelt had een 1e plaats bij de instap nivo 10 en Lauren Stegeman was 3e bij de instap nivo 8. Zita van Poelwijk haalde een mooi 3e plaats bij de pupil 2 nivo 8. Dus alles bij elkaar een geslaagd turn weekend.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven