Politie soepel bij grote controle langs N18

EIBERGEN – Veel overtreders hadden donderdag tijdens een grootscheepse verkeerscontrole geluk. Boetes onder de tweehonderd euro werden bijna niet uitgedeeld omdat ook politie Berkelland meedoet aan het landelijke coulancebeleid (in het kader van de acties voor een nieuw CAO). De meeste bestuurders kregen een waarschuwing, maar ondanks deze actie lette de agenten wel extra op de verkeersveiligheid en andere grote overtredingen. De controle werd gehouden tussen 14.00 en 18.00 uur.

Langs de N18 tussen Eibergen en Groenlo stonden twee scan-auto’s van de Belastingdienst. Mensen met achterstallige betalingen werden van de weg gehaald en door motoragenten van de politie en de Koninklijke Marechaussee begeleid naar de controle-straat aan de Steinkampsweg (ter hoogte van Stoverink). Er werden twee auto’s in beslag genomen (tot 17.00 uur). De RDW was ter plaatse om mankementen aan de voertuigen te onderzoeken.

Naast politie Berkelland was ook het team van Bronckhorst en het Verkeershandhavingsteam (VHT) aanwezig. Opvallend was dat tijdens de controle veel voertuigen met folie op de ruiten werden gespot. Zeker vijf automobilisten moesten ter plaatse de zwarte folie verwijderen (zie video). In totaal werden er bij de controle ruim twintig agenten ingezet.

Wat kwam de politie allemaal tegen: auto’s zonder APK en verzekering, bellen achter het stuur, aanhangers met goederen niet afgedekt, iemand die gasflessen op een aanhanger aan het vervoeren was, rijden zonder rijbewijs (vier jaar verlopen) en gladde banden.

Update 19.30 uur:
De Belastingdienst heeft op de controleplek 12.500 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Vijf auto’s zijn uit het verkeer genomen vanwege openstaande vorderingen. Op 24 auto’s werd beslag gelegd omdat de bestuurders in totaal nog ruim 395.000 euro moeten betalen. In totaal zijn er 200 voertuigen gecontroleerd. Er zijn twintig bestuurders voor diverse overtredingen bekeurd: het niet handsfree bellen (7), onverzekerde auto (5), rijden met getinte ruiten (4), gladde banden en een kapotte wiellager. Twee bestuurders werden bekeurd omdat zij een handelaarskenteken foutief gebruikten. Een man die nog een boete van ruim 1300 euro moest betalen en dit niet kon, werd aangehouden en ingesloten om de vervangende straf uit te zitten.

Foto’s Roy Nijman
[nggallery id=2693]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven