School krijgt bezoek van schaapherders!

tn_dsc02515BORCULO/NEEDE – Schaapherders Eltjo Stel en Maarten Peddemos (beide uit Neede) gingen vrijdagavond een nieuwe uitdaging aan. Voor het eerst bezochten ze – samen met een deel van de kudde – een school in Berkelland. School Noord in Borculo kreeg de primeur tijdens een speciale avond die in het teken stond van het thema: natuur. De schapen liepen onder begeleiding van Peddemos over het schoolplein (zie foto’s en video), dit zorgde voor een groot spektakel.

Kinderen kregen tekst en uitleg over de kudde en konden de schapen zelfs persoonlijk aanraken en aaien. Maar het gingen niet allemaal volgens plan. Een schaap rende naar binnen waardoor Eltjo Stel zijn evenwicht verloor en achterover viel (zie video). Een Turkse man uit de buurt had de schapen ook ontdekt en wilde er zelfs één kopen! Hij bood 120 euro maar Stel wilde het dier niet kwijt (zie video).

“We zijn altijd wel in voor iets geks, belangrijk is om kinderen bewust te maken van de natuur. De avond was zeer educatief voor de jeugdigen”, laat Stel weten. In de school konden ouders de werkjes (over natuur) bewonderen. Deze zijn de afgelopen weken gemaakt tijdens een project dat gericht was op natuur. Naast de herders was ook de dierenambulance aanwezig. De vrijwilligers vertelden met veel passie over het vak.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2673]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven