School Noord is de beste bij de jongens!

BORCULO – Woensdag 18 april op de laatste woensdag van het schoolvoetbal is het traditiegetrouw de beurt aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de voormalige Gemeente Borculo. Twaalf jongens elftallen en 8 meisjes zeventallen waren naar de Wildbaan gekomen om te strijden om de hoofdprijs, de wisselbeker en een plaats in het Regio toernooi, dat gehouden zal worden op woensdag 9 mei in Winterswijk.

Er werd fanatiek getreden om elke meter op het veld, waarbij al heel erg snel duidelijk werd, dat er bij de jongens een paar scholen toch wel boven de rest uitstaken, zij waren dan ook toen de strijd in de poules was gestreden groepswinnaars: de Kiezel en Kei en School Noord hadden alle groepswedstrijden gewonnen. Tweede in de poule waren de St. Jorisschool en de van der Lugtschool. Na de halve finale ging de strijd om de titel tussen School Noord en de Kiezel en Keischool, waarbij School Noord met zeer goed en verzorgd voetbal met 5-1 won.

Zij mogen Borculo derhalve op het Regiotoernooi vertegenwoordigen. De wedstrijd om de 3de plaats werd na strafschoppen gewonnen door de St.Jorisschool,waardoor de uitslag bij de jongens werd: 1. School Noord 2. Kiezel en Kei School 3. St. Jorisschool 4. Van der Lugtschool Bij de meisjes was de strijd in poule A heel erg spannend, want daar eindigden 3 teams met 5 punten, waarbij De Voshaar door het beste doelsaldo groepswinnares werd en de St. Jorosschool werd 2de. De Heuvelschool 1 viel op doelsaldo af.

In poule B was de 1ste plaats in de groep voor de Willem de Zwijgerschool en de 2de plaats voor de Heuvelschool 3. De finalewedstrijden werden beiden door het nemen van penalty’s beslist. En de uitslag bij de meisjes was: 1.  Heuvelschool 3 2. St. Jorisschool 3. De Voshaar 4. Willem de Zwijgerschool Door deze uitslag mag de Heuvelschool 3 met School Noord mee naar de Regio finale in Winterswijk.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Michiel Mensink, trainer van Reünie 1. Dat deed hij niet, voordat hij eerst had gezegd, dat hij had genoten van het voetbal, dat er in de finalewedstrijden was gespeeld.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven